25.06.2020

U Voloskom misa za Ljubu Kuntarića povodom 95. rođendana

Ovogodišnje „slavlje glazbe“započelo je u subotu 20.lipnja programom „Sjećanje na skladatelja“ u počast Ljuboslava Ljube Kuntarića,kojim su HDS i HGU obilježili 95 godina od rođenja velikog autora, koji slovi i kao prvi domaći „hit maker“, a kojeg publika pamti po brojnim evergree nima kao što su „Ta tvoja ruka mala“, „Autobus Calypso“ i dr.
Nakon što su glazbeni doajeni Ira Trošelj Kraljić (grupa 777) i Duško Paro (Opatijski suveniri) položili cvijeće na posljednjem počivalištu jednog od najplodnijih i najuspješnijih hrvatskih skladatelja program je nastavljen svetom misom u crkvi Sv.Ane u Voloskom kojoj su se pored Gradonačelnika Grada Opatije Ive Dujmića, Kuntarićeve rodbine, članova HDS-a i HGU-a odazvali i članovi Opatijskih suvenira i Grupe 777, glazbenici za koje je Lj.Kuntarić napisao brojne hitove. U glazbenom dijelu programa nastupili su Aleksandar Valenčić, Martina Majerle, Mario Battifiaca, mješoviti zbor DVD Opatija i zbor crkve Sv.Ane pod vodstvom maestra Ivana Bošnjaka.
Sutradan, 21. lipnja iz dugomjesečnog sna izazvanog pandemijom, Primorsko-goransku županiju  probudili su zvuci glazbe. Bogati program nastavljen je na 12 lokacija u Rijeci, Krku, Novom Vinodolskom, Kraljevici, Voloskom i Lovranu. Slušala se glazba od rocka do krčkog tanca

Uz poznatu poruku „UMREŽIMO SE GLAZBOM OD 7 DO 77 GODINA“ nastupilo je više od 60-tak glazbenika  u organizaciji HGU PGŽ Podružnice 3 Rijeka:

Damr Keđo,Sandro Bastiančić,Nikolina Tomljanović,Ivan Pešut & Ivo Heder, Mario Šimunković, Trio Asi, Damir Badurina, Zvonimir Radišić, Dino Ivelja, Duško Jeličić & grupa Bonaca,Robert Funčić,Spartaco Črnjarić… mnogobrojni članovi KUD-a Vrh, Karin Kuljanić i Robert Grubišić, Aleksandar Valenčić,Antonio Krištofić, Marko Žele,Mario Battifiaca,Martina Majerle,zbor DVD Opatija….

 

Kontakt

Tel: +385 1 4872 370
Fax: +385 1 4872 372
Berislavićeva 9, Zagreb
e-mail: info@hds.hr

Povratak na vrh