06.09.2019

No Borders Orchestra 20. rujna nastupa u Laubi

No Borders Orchestra nastupit će 20. rujna u zagrebačkoj Laubi, a radi se o ansamblu koga čine najbolji profesionalni glazbenici iz regije, s misijom stvaranja izvrsne glazbe, rušenja granica i širenja svijesti o društvu.

Nastup u Laubi dio je aktualne turneje po zapadnom Balkanu i Europi – koja je nazvana B Matinée 2019. U okviru ove turneje do sada su održani koncerti u Tivtu (kao dio KotorArt festivala), u Prizrenu, Sarajevu, a slijede nastupi na Maribor festivalu, u Laubi (Zagrebu) i Bitef festivalu u Beogradu. No Borders Ochestra turneju zatvara nastupom u jednom od najpoznatijih klubova na svijetu – Berghain-u u Berlinu u okviru festivala Month of Contemporary Music.

Cilj turneje i No Borders Orchestra projekta je spoj suvremene klasične glazbe i klupske kulture kao i da ujedini suvremene kompozitorice i kompozitore regije. Također, turnejom B Matinee 2019 obilježava se trideset godina od pada Berlinskog zida, čime se sugerira i slavi rušenje zidova između klasične i klupske glazbe.

Na programu su nova djela pet najuzbudljivijih mladih kompozitora iz naše regije: Davor Branimir Vincze iz Zagreba, Darija Andovska iz Skoplja, Drinor Zymberi iz Prištine, Danijel Žontar iz Sarajeva i Draško Adžić iz Beograda. Njihove nove, suvremene kompozicije inspirirane su Berghainom, njegovim transgresivnim techno zvukom i slobodom kao načinom života.

Podsjetimo, Davor Branimir Vincze sudjelovao je i na ovogodišnjem Muzičkom biennalu Zagreb, a njegova djela izvodili su renomirani svjetski ansambli. Dobitnik je brojnih stipendija i nagrada, a osim djela za komorne sastave, ansamble i orkestre s elektronikom i bez nje, njegov opus sadrži instalacije i djela u kojima Davor nastupa osobno kao izvođač.

Komunicirajući suvremenim techno zvukom, kompozitori iz No Borders Orchestra kombiniraju žanrove, prelazeći granice između različitih muzičkih stilova. Rezultat je novi i svježi zvuk bez granica i koji slavi nove puteve i mogućnosti.

No Borders Orchestra čine najbolji profesionalni glazbenici iz regije. Misija NBO počiva na dvije osnove – stvaranje izvrsne glazbe i sveobuhvatnoj svjesti o društvu. Kao potvrdu vrhunske umjetničke kvalitete, No Borders Orchestra je jedini ansambl s ovih prostora koji je sklopio ekskluzivni ugovor sa Universal Music. Prvi CD NBO pod nazivom “The Opening” je 2015. godine izdan pod etiketom Deutsche Grammophon, najprestižnijeg svjetskog brenda u svijetu klasične glazbe.

Koncert počinje u 20 sati, ulaznice po cijeni od 50 kuna možete kupiti u Laubi.

Kontakt

Tel: +385 1 4872 370
Fax: +385 1 4872 372
Berislavićeva 9, Zagreb
e-mail: info@hds.hr

Povratak na vrh