11.04.2019

Iz prve ruke: Radioaktivnost – kako napraviti domaći hit za domaći eter?

Nova radionica edukativnog ciklusa HDS ZAMP-a „Iz prve ruke“ pod nazivom „Radioaktivnost – kako napraviti domaći hit za domaći eter?“ održat će se u dvorani Hrvatskog društva skladatelja (Berislavićeva 9), u utorak, 16. travnja u 18 sati. O konceptu radijskih hitova i kreativnim mehanizmima ovog segmenta glazbene industrije govorit će uspješni hitmejkeri Ante Pecotić, Branimir Mihaljević i Aljoša Šerić koji će otkriti neke – ali ne sve! – tajne svog autorskog zanata.

Bit će riječi o glazbenim i produkcijskim elementima radijskih hitova, glazbenom softwareu i pomagalima, važnosti tekstova, ali i onom nedokučivom faktoru X kojeg ima svaka uspješna pjesma. Naši sugovornici podijelit će svoja iskustva i razmišljanja o radijskim formatima, urednicima i domaćem medijskom prostoru te ponuditi neke praktične savjete za što bolji plasman u eteru. Ako se priča o komercijalnom elementu glazbenog stvaralaštva, nezaobilazna tema je i sustav kolektivne zaštite autorskih prava koji podupire glazbene kreativce i omogućava im daljnje investiranje i nesmetan rad – o tome, ali i brojnim drugim temama, razgovaramo „iz prve ruke“, a za kraj je predviđeno vrijeme i za pitanja iz publike.

Ulaz je slobodan uz prethodnu najavu na press@hds.hr – vidimo se u utorak, 16.4., u 18 sati u dvorani Hrvatskog društva skladatelja (Berislavićeva 9)!

Kontakt

Tel: +385 1 4872 370
Fax: +385 1 4872 372
Berislavićeva 9, Zagreb
e-mail: info@hds.hr

Povratak na vrh