12.08.2015

Hrvatsko društvo skladatelja, Muzika.hr. i Špancirfest hrvatskoj autorskoj glazbi otvaraju velika festivalska vrata

Sara Renar, Gatuzo i  Markiz predstavit će se na ovogodišnjoj glavnoj festivalskoj pozornici kao izuzetni autori mlađe generacije  i to u sklopu suradnje Špancirfesta, HDS-a i portala Muzika.hr.
Jedna od pobjednica na prošlogodišnjem RockOffu, nagrada za najbolju izvedbu, Sara Renar otvorit će na glavnoj pozornici 17. izdanje Špancirfesta, i to ispred headlinera Mando Diao. Ove je godine dobila i priznanje struke u obliku glazbene nagrade Porin za najboljeg ženskog izvođača. Osim toga, osvojila je i raznovrsne nagrade i priznanja, kao što su nagrada žirija festivala Poezika u Novom Sadu te nagrada žirija festivala “Kantfest” u Beogradu.
Nastupila si u prvoj sezoni RockOffa gdje ti je Hrvatska glazbena unija dodijelila nagradu za najbolju izvedbu, što ti je novo donio ovaj festival i kako vam se čini ideja o ovakvom konceptu?
Mislim da je svaka prilika da se medijima i široj javnosti predstavi kvalitetna nova glazba dobrodošla i u tom smislu je RockOff izvrstan koncept. Drago mi je da sam sudjelovala radi koncertnog iskustva i nekih lijepih stečenih poznanstava, a nagrada mi je osim priznanja struke omogućila i daljnje ulaganje u opremu. Šteta što se i ove godine nije zadržala novčana nagrada – mnogi od bendova koji su finalisti već imaju studije i producente s kojima surađuju, a iz vlastitog iskustva znam koliko je važna financijska potpora.

Što bi izdvojila kao najzabavniji trenutak RockOffa?
Tulum nakon proglašenja dobitnika nagrada.

HDS je inicijator ovog projekta – kao mlada autorica, kako biste ocijenili rad Društva i na promociji autora i zaštiti autorskih prava?
Festivali kao što je RockOff jako pridonose medijskoj vidljivosti glazbe koja nije mainstream na prvu. Tako se dopire do većeg broja publike, a u krajnjoj liniji, i većeg vrćenja u radijskom eteru. To vrćenje u eteru nama, mladim autorima, ipak garantira da smo honorirani i da dobijemo svoj ‘dio kolača’.

Na Špancirfestu nastupaš 21. kolovoza
Nastup na Špancirfestu će mi biti četvrti nastup u Varaždinu, odnosno drugi ove godine. Imamo puno drage ekipe gore i uvijek me veseli svirati u tom gradu.

Nastupaš na istoj pozornici s Mando Diao…
Lijepo je biti predgrupa poznatim izvođačima koji su ti uz to i dragi bend jer nakon svoje svirke možeš nesmetano uživati u tuđoj.

Intervju prenesen sa stranice:

http://www.muzika.hr/clanak/51315/vijesti/sara-renar-dobrodosla-je-svaka-prilika-da-se-medijima-i-javnosti-predstavi-kvalitetna-nova-glazba.aspx

Foto: Dario Njavro

Kontakt

Tel: +385 1 4872 370
Fax: +385 1 4872 372
Berislavićeva 9, Zagreb
e-mail: info@hds.hr

Povratak na vrh