05.10.2022

Zvjezdan Ružić predstavlja novi album Inspiration

Višestruko nagrađivani pijanist i skladatelj, Zvjezdan Ružić, 12. će listopada u zagrebačkoj Tvornici Kulture predstaviti svoj drugi solistički album projekta Pianotron “Inspiration”.

Ovom prilikom Zvjezdan će predstaviti 12 novih autorskih skladbi, ali i suradnje s troje velikih umjetnika i prijatelja: Josipu Lisac, Luku Paljetka i Harlem Gospel Choir iz New Yorka.

O duetu s Josipom Lisac – “Da li sam ti rekla da te volim”:

“Rijetko snimam obrade tuđih skladbi, ali ovo je nešto drugačije. Ovo je uspomena na sve lijepo što se dogodilo od prvog dana mog susreta s Josipom, našeg prijateljstva koje sam odlučio ovjekovječiti notama. Zahvalnost što me je najveća diva naših prostora prepoznala od prvog dana nastanka mog Pianotrona, što vidjela je ono nešto u meni posebno, što to i dan danas u meni vidi i u mene vjeruje. Možda zato što je i sama često bila neshvaćena i drugačija, možda zato što prepoznaje moj put, koji definitivno nije tipičan niti lagan, dok stvaram glazbu u ritmu moje duše spajajući instrumente na dosad još neviđeni način.”

O duetu s Lukom Paljetkom – “Tvoj život”:

“Na mobitel mi je stigla glasovna poruka. U njoj Luko čita pjesmu našeg zajedničkog prijatelja, fra Ive Kramara. Čim je krenuo stih ‘Nisu to proždrljivi vuci, to su sjene tvoje moždine’, u meni se probudilo nešto. Imao sam osjećaj kao da mi se moja duša obraća kroz ove stihove, kao da mi pokušava reći nešto važno, puno važnije od svih onih silnih teorija koje glava stvara dok provodimo život vrteći se u krug. Iskreno se nadam da će Lukin glas i moja glazba doprijeti do onih kojima će ova poruka značiti kao što je i meni značila te nedjelje kada sam je dobio, kao što mi dan danas znači, jer ovi stihovi nose veliku dubinu, poruku izrečenu od moguće najmudrije osobe koju sam u svom životu upoznao.”

Svirajući mellotron te koncerti klavir simultano i udarajući nogama po pedalama, koje daju posebne efetke, kreirao je zvuk koji objedinjuje sve ono što on jest. Svojom glazbom, Zvjezdan dotiče mnoge jer ona povezuje mudrost i dječju razigranost koja čuči u svakome od nas, ali šalje i poruku neprekidnog istraživanja, kako u glazbi, tako i u životu.

Ulaznice možete kupiti OVDJE.

 

(iz medijske objave Eventim hr)

Contact

Tel: +385 1 4872 370
Berislavićeva 9, Zagreb
e-mail: info@hds.hr

Povratak na vrh