20.02.2020

Uspješno porinuće mjuzikla Bambina s pjesmama Nene Belana

Splitski HNK dobio je novi hit na svom repertoaru – mjuzikl „Bambina“ s pjesmama Nene Belana, u režiji Krešimira Dolenčića i po libretu Ane Tonković Dolenčić. Premijera mjuzikla održana je, prigodno, na samo Valentinovo, a sudeći po prvim reakcijama publike i kritike, pred ansamblom je pretrpan raspored!

Kroz priču o gradnji tankera ‘Bambina’ u splitskom škveru osamdesetih godina, mjuzikl govori o mladom inženjeru koji se suočava s korupcijom, ima probleme sa sindikatom škvera, a zaljubi se i u praktikanticu što prouzroči probleme u obitelji i dovodi do niza melodramatskih obrata.

U predstavi su, uz glavnog protagonistu Peru Eranovića, nastupaju još i Ksenija Prohaska, Stipe Radoja, Tea Požgaj / Dora Bogdanović, Andrijana Vicković, Vicko Bilandžić, Silvana Stanić, Giuliano Đanić, Zorana Kačić Čatipović, Tajana Jovanović, Nenad Srdelić, Filip Radoš, Stefan Kokoškov i Tonči Banov, a songovi Nene Belana izvedeni su uz instrumentalnu pratnju sastava Neno Belan & Fiumens, u orkestraciji Olje Dešića i pod dirigentskom palicom Jure Bučevića.

Autor Neno Belan iznimno je zadovoljan reakcijom publike: „Hvala prekrasnoj splitskoj publici koja nas je fenomenalno prihvatila i podržala. Moj višedesetljetni sam se ostvario, i ja sam sretan čovjek. Sasvim sam siguran da će, nakon uspješne premijere, publika još dugo u budućnosti imati priliku izlaziti iz Teatra sa osmijehom na ustima. I to nadam se, ne samo u Splitu’ , izjavio je Belan dodavši kako je realizacija ovog projekta jedan od vrhunaca njegove karijere.

Kontakt

Tel: +385 1 4872 370
Fax: +385 1 4872 372
Berislavićeva 9, Zagreb
e-mail: info@hds.hr

Povratak na vrh