06.06.2023

Tambura Academica

Tambura Academica je dvodnevni festival koji uključuje koncerte studenata studija tambure Akademije za umjetnost i kulturu u Osijeku, Muzičke akademije u Zagrebu, kao i goste mandoliniste s Umjetničke akademije u Splitu, na kojoj se ove godine otvara prvi studij mandoline. Prva večer posvećena je Akademskom tamburaškom orkestru Strossmayer i solistima koji će nastupiti uz njih. Drugog dana festivala nastupit će najbolji studenti studija tambure i mandoline: solo, uz pratnju klavira ili u komornim sastavima.
Ove godine organiziran je  okrugli stol na kojem sudjeluju profesori Odsjeka za instrumentalne studije i kompoziciju s teorijom glazbe s osječke Akademije te gosti iz Zagreba i Splita: doc. art. Ivana Kenk Kalebić, doc. art. Siniša Leopold, doc. art. Matija Fortuna, viši predavač Veljko Valentin Škorvaga i kompozitor Marko Bertić. S obzirom na to da su festivali tamburaške umjetničke glazbe rijetkost u Hrvatskoj
i gradu Osijeku, ovogodišnji festival Tambura Academica predstavit će ljubiteljima glazbe djela izvorno pisana za tamburaške instrumente. Time će se najširoj publici približiti značaj i iznimna vrijednost tamburaške umjetničke glazbe kao i mogućnosti studiranja tamburaškog umijeća na hrvatskim akademijama.

— izv. prof. art. Mia Elezović
umjetnička voditeljica

Cijeli program možete pogledati OVDJE.

Contact

Tel: +385 1 4872 370
Berislavićeva 9, Zagreb
e-mail: info@hds.hr

Povratak na vrh