12.09.2022

Skladba Frammento skladatelja Tomislava Olivera u interpretaciji violončelistice Kajane Pačko dobila svoje video izdanje

Suradnja skladatelja Tomislava Olivera i violončelistice Kajane Pačko započela je narudžbom skladbe Frammento za ciklus Bach plus (BACH+) u sklopu festivala BaRoMus 2018. godine. Djela u ciklusu Bach plus morala su imati poveznice s glazbom Johanna Sebastiana Bacha, a osim s Oliverom, na tom je projektu radila s Mirelom Ivičević i Franom Đurovićem.

„Surađivati s Kajanom je bilo nevjerojatno iskustvo i velika privilegija. Osim što je apsolutno virtuozno odgovorila na velike tehničke zahtjeve koje skladba postavlja izvođaču, svojim je velikim talentom i (glazbenom) inteligencijom udahnula djelu život na veoma osoban i originalan način.  Upravo mi je zbog toga iznimno drago da je njezina interpretacija snimljena i ovjekovječena te da sada postoji referentna snimka koja može biti temelj svih idućih interpretacija. Kao autor mogu biti veoma sretan što sam imao priliku surađivati s velikom umjetnicom poput Kajane Pačko.“ – istaknuo je Oliver.

Video za Frammento sniman je u lipnju ove godine u Njemačkoj, u Schaubühne Lindenfels Leipzig, a realiziran je zahvaljujući stipendiji Njemačkog glazbenog vijeća, Deutscher Musikrat – Neustart Kultur, koja je dodijeljena Kajani.

Za video produkciju ondje snimanog Frammenta zaslužan je Yoel Culiner, a producent je bio izraelski dirigent Maayan Franco.

 

Video možete pogledati ovdje:

Kontakt

Tel: +385 1 4872 370
Fax: +385 1 4872 372
Berislavićeva 9, Zagreb
e-mail: info@hds.hr

Povratak na vrh