29.11.2019

Putovi hrvatske glazbe: Novi obzori glazbenog promišljanja – uz laureate nagrada HDS-a: violinist i pedagog Anđelko Krpan i skladatelj Frano Đurović, HR3, petak 29. 11. 11-13

Putovi hrvatske glazbe ovaj petak ugošćuju laureate nagrada Hrvatskog društva skladatelja – violinista i pedagoga Anđelka Krpana koji je dobio nagradu “Vatroslav Lisinski” za sveukupno zalaganje u promociji i izvedbama djela hrvatskih skladatelja, i skladatelja Franu Đurovića koji je dobitnik nagrade “Boris Papandopulo” za skladbu “Check Ignition and may the God’s Love be with You”.

Anđelko Krpan je u svojim nastupima kao solist, komorni glazbenik te kao pedagog iskazao neprekidnu posvećenost izvedbama skladbi hrvatskih djela, i to onih iz baštine kao i djela suvremenika koje nerijetko i potiče na pisanje novih partitura. U emisiji ćemo donijeti tek dio iz bogatog repertoara koji je izvodio, snimao i solistički i u komornim sastavima, poglavito u gudačkom kvartetu Sebastian koji umjetnički vodi.
Skladatelj Frano Đurović će nam predstaviti nagrađenu skladbu koja je jedini hrvatski koncert za bariton saksofon i ansambl, ali ćemo čuti i recentnu izvedbu njegove “Crne sonate” za saksofon i klavir koju su nakon izvedbe u Zagrebu Gordan Tudor i Ivan Batoš izveli na festivalu u Moskvi prošle nedjelje, te nove skladbe praizvedene na ovogodišnjoj Glazbenoj tribini u Opatiji “Io sono je t’aime” koju je ostvario švedski ansambl MIMITABU.

urednica i voditeljica Iva Lovrec Štefanović

 

nakon emitiranja dostupno na:

https://radio.hrt.hr/treci-program/ep/putovi-hrvatske-glazbe-novi-obzori-glazbenog-promisljanja-uz-laureate-nagrada-hds-a-violinist-i-pedagog-anelko-krpan-i-skladatelj-frano-urovic/323164/

Kontakt

Tel: +385 1 4872 370
Fax: +385 1 4872 372
Berislavićeva 9, Zagreb
e-mail: info@hds.hr

Povratak na vrh