05.02.2024

Prestižno klasičarsko natjecanje Papandopulo je pred vratima!

Hrvatsko natjecanje mladih glazbenih umjetnika Papandopulo godišnja je manifestacija prvenstveno nastala s ciljem da se mladim glazbenicima u Hrvatskoj pruži što širi raspon profesionalnih mogućnosti. 12. izdanje natjecanja održat će se u MD Vatroslava Lisinskog u Zagrebu od 12. do 16. veljače i privući brojne ljubitelje klasične glazbe, ali prostora u publici ima i za sve ostale koji su željni poslušati najbolje od najboljih mladih klasičara.

Program natjecanja po kategorijama nalazi se na www.natjecanje-papandopulo.org

Svi prijavljeni kandidati nastupit će na 12. hrvatskom natjecanju mladih glazbenih umjetnika Papandopulo, a pokazalo se da je ovo natjecanje svojevrsni završni ispit za najbolje od najboljih klasičara u Hrvatskoj budući da su pobjednici nerijetko ostvarili upečatljive inozemne karijere. Cilj natjecanja je da se već tijekom školovanja iznimne talente uputi u slojevitost i konkurentnost klasične glazbene scene i pripremi za velika međunarodna natjecanja.

Natjecanje se održava u pet kategorija, a otvoreno je glazbenicima iz Hrvatske te onima koji su se školovali ili diplomirali u Hrvatskoj, a čija dob ne prelazi 30, odnosno u određenim kategorijama 35 godina. Natjecanje podupiru Ministarstvo kulture i Grad Zagreb.

Prijave na 12. hrvatsko natjecanje mladih glazbenih umjetnika Papandopulo su nedavno završile, a kategorije u kojima će se najbolje mlade nade klasične glazbe natjecati su Violina, Viola, Violončelo i Kontrabas te klasični i nestandardni Komorni sastavi.

Natjecatelji mogu osvojiti sljedeće nagrade za prva tri mjesta:

1. novčani iznos od 1.500,00 EUR, nastup na koncertu prvonagrađenih i studijsko snimanje
2. novčani iznos od 1.000,00 EUR i studijsko snimanje
3. novčani iznos od 700,00 EUR i studijsko snimanje

 

Svi prijavljeni kandidati poslali su za virtualnu nagradu Virtualni uzmah snimke skladbe hrvatskog autora po vlastitom odabiru. Publika je donedavno mogla glasati za Virtualni uzmah za najbolju izvedbu, a kandidati s najvećim brojem glasova u svakoj kategoriji osvojili su Virtualnu glazbenu iskaznicu – profesionalnu snimku programa po vlastitom odabiru.

Nagradu Virtualni uzmah na temelju glasova publike zaslužili su Leon Korman (violina), Tonka Philips (viola) te Sara Čano (violončelo).

Contact

Tel: +385 1 4872 370
Berislavićeva 9, Zagreb
e-mail: info@hds.hr

Povratak na vrh