10.05.2019

Poziv za prijavu djela – ECCO

Pozivamo članove da prijave svoja djela, koja će biti razmotrena za uvrštenje u program koncerta ECCO, koji će biti upriličen za vrijeme generalne skupštine ECSA-e u Stockholmu.

ECCO je inicijativa odbora za suvremenu glazbu ECSA-e („ECF committee“), čiji je cilj etablirati mrežu posvećenu izvedbama, distribuciji i promociji suvremene glazbe diljem Europe. Provedba se postiže preko mreže aktivnih ansambala, orkestara i mladih profesionalaca, a podržava kreativni dijalog između skladatelja i izvođača, nudeći mladim profesionalcima priliku da razviju svoja umijeća na međunarodnoj razini sa ansamblima iskusnima u području suvremene glazbe.

ECSA s ponosom objavljuje da će ECCO koncert biti izveden od strane Stockholm Saxophone Quartet-a. Koncert će biti održan 8. listopada 2019. u Stockholmu.

Specifikacije u vezi koncerta:

•    Za ECCO koncert – poziv na prijavu djela za Stockholm, Stockholm Saxophone Quartet na raspolaganje stavlja slijedeće instrumente:
Sopran saksofon
Alt saksofon
Tenor saksofon
Bariton saksofon
Elektronika (samo unaprijed snimljena)

•    Prijaviti se mogu djela za kvartet saksofona i djela za kvartet saksofona i elektroniku
•    Elektronika može biti prijavljena samo kao zvučni dokument ili max patsch
•    Prijaviti se mogu djela različitih trajanja, ali ne duža od 15 minuta.

Ukoliko je djelo sastavljeno od stavaka, ukupno trajanje ne smije prelaziti 15 minuta. Stavci pojedinačno neće biti prihvaćeni.
•    Sva djela moraju biti skladana unutar zadnjih 20 godina i već izvedena.

 

Detalji za prijavu:

Skladatelji koji žele prijaviti svoje djelo, partituru u PDF formatu i audio snimku djela, trebaju dostaviti u HDS, Berislavićeva 9, Zagreb, do ponedjeljka 03.6.2019. u 15 sati, s naznakom ZA ECCO 2019. Ističemo da djela moraju biti izvedena. Prijave moraju sadržavati audio snimku izvedbe uživo u MP3 formatu (kompjutorske simulacije neće biti uvažene). Prijave prethodno neizvedenih djela kao i prijave bez audio snimke neće biti uvažene.

Kontakt

Tel: +385 1 4872 370
Fax: +385 1 4872 372
Berislavićeva 9, Zagreb
e-mail: info@hds.hr

Povratak na vrh