29.01.2020

POZIV VOLONTERIMA – Pridruži se produkcijsko-organizacijskom timu 31. muzičkog biennalea Zagreb!

Rok za prijavu: 1.ožujka 2020.
Rezultati natječaja: 9. ožujka
Trajanje volontiranja: 16. ožujka – 1. lipnja 2020.
Radno vrijeme: 6 sati tjedno (unutar uredovnog radnog vremena PON – PET, 8.30 – 15.30)

Program volontiranja 31. MBZ festivala kroz uključivanje u produkcijsko-organizacijski tim pruža priliku mladim ljudima za stjecanje praktičnog iskustva, kao i upoznavanje s funkcioniranjem jednog od najznačajnijih festivala suvremene glazbe.

ŠTO JE MBZ?
Od 1961. MBZ je najaktivniji i najvažniji festival u Hrvatskoj, u potpunosti posvećen novoj glazbi svih žanrova. Z vrijeme trajanja festivala Zagreb se na 10 dana transformira u kulturni centar kojem gravitiraju ljubitelji umjetnosti i suvremene glazbe šire regije i Europe. Festivalski program sastoji se od koncerata simfonijskih orkestara i komornih ansambala, projekata eksperimentalnog glazbenog teatra i suvremenog plesa, jazza, elektronske i alternativne glazbe. MBZ generira novo, potencira rizike i eksperimente, iznalazi nove forme prikazivanja kao i nove kanale komunikacije sa sudionicima festivala – kako s publikom tako i sa samim umjetnicima.

Idući 31. muzički biennale Zagreb održat će se od 17. do 25. travnja 2021. godine.
31. MBZ festivalom proslavit će se 60. obljetnica festivala, a slavljeničko izdanje predstavit će pluralizam skladatelj(ic)a današnjice, ali i podsjetiti na mnogobrojne etablirane skladateljske ličnosti druge polovice 20. i početka 21. stoljeća koje su ostavile nezaboravan trag u svijetu suvremenog Zagreba. U pogledu prema budućnosti zahvaljujući razvoju tehnologije i njenom implementiranju u kreativne procese, festival će pokušati preispitati mogućnosti koje nam neminovno dolaze u budućnosti glazbe.

ŠTO SE OD MENE OČEKUJE?
Interes za umjetnost, dobra volja i želja za učenjem, sklonost timskom radu, razvijene komunikacijske vještine.
Volonterske aktivnosti uključuju asistenciju MBZ timu, pred-produkcijske i produkcijske poslove, vođenje poslovne komunikacije, priprema projekata i programa, priprema programskog rasporeda i organizacija produkcijskih aktivnosti, asistencija pri operativnih aktivnostima.
Svi zadaci za trajanja volontiranja su u nadležnosti glavne producentice MBZ-a.
ŠTO JA MOGU OČEKIVATI OD VAS?
– aktivni uvid u produkcijsko-organizacijske poslove najvažnijeg međunarodnog festivala suvremene glazbe u Hrvatskoj;
– jedinstvenu priliku za upoznavanje produkcijsko-organizacijski poslova koji su pred-faza svakog festivala, svake organizacije kulturnih događanja, uvid u osnovno funkcioniranje kulturne industrije i suvremeno-glazbene scene;
– ulazak u radni kontekst s one strane pozornice!
– stalni kontakt i rad s MBZ produkcijskim timom, ali i komunikaciju i korespondenciju s umjetnicima, tehničkim timom i sl.
– ovisno o interesima volontera, a u dogovoru s MBZ timom, moguće je volontiranje i na poslovima koji su vezani za festivalsku komunikaciju.
– potvrda o volontiranju i upis u volontersku knjižicu

Ako te zanima volontiranje na 31. MBZ-u, molimo te da se prijaviš na nina.calopek@hds.hr.
Za više informacija također se možeš obratiti na nina.calopek@hds.hr, a više o MBZ-u možeš saznati na http://www.mbz.hr/.

Kontakt

Tel: +385 1 4872 370
Fax: +385 1 4872 372
Berislavićeva 9, Zagreb
e-mail: info@hds.hr

Povratak na vrh