18.03.2021

Pogledi na 57. Glazbenu tribinu – skladatelji Tibor Szirovicza, Marko Slaviček i Tomislav Oliver, petak 19. 03. HR3 11-13

Glazbena tribina kao susretište članova skladateljske udruge u podnebljima Opatije i Pule važnim izvedbama, diskusijama i druženjima ostaje dio povijesti hrvatske glazbe, a  u novim se uvjetima održala u mogućnostima zagrebačkih prostora komunicirajući s publikom internetskim prijenosima. Koncerti i razgovori i dalje su dostupni na kanalu Hrvatskog društva skladatelja, a promišljanje tog novog izdanja u Putovima hrvatske glazbe vodimo uz umjetničkog voditelja Tibora Sziroviczu i dvojicu skladatelja koji su takodjer imali praizvedbe na protekloj 57. Glazbenoj tribini – Tomislava Olivera i (telefonskim putem iz Berlina) Marka Slavičeka.

Predstavljamo i komentiramo njihova praizvedena djela u tumačenjima ansambala Synchronos i Riot, te ih povezujemo s prošle godine predstavljenim nosačem zvuka Resonance(s), ali i najavljujemo njihova sudjelovanja na predstojećem izdanju Muzičkog biennala Zagreb.

Koje su i kakve mogućnosti novih uvjeta komunikacije s publikom suvremene glazbe, koji su medijski parametri pomoć skladateljima, te kako se u njihovim rasporedima (s)nalazi imaginacija i kreacija. Pogledi skladatelja na Tribinu donose i pogled u njihov glazbeni razvoj prije 20 godina te odabir jedne hrvatske partiture.

 

urednica i voditeljica Iva Lovrec Štefanović

 

nakon emitiranja dostupno u Slušaonici

https://radio.hrt.hr/treci-program/ep/putovi-hrvatske-glazbe-pogledi-na-57-glazbenu-tribinu-skladatelji-tibor-szirovicza-marko-slavicek-i-tomislav-oliver/375438/

 

 

Kontakt

Tel: +385 1 4872 370
Fax: +385 1 4872 372
Berislavićeva 9, Zagreb
e-mail: info@hds.hr

Povratak na vrh