21.02.2022

Peti autorski album Ivana Božičevića

Na novome autorskom albumu splitskog skladatelja Ivana Božičevića objavljen je kompletan njegov opus za dva klavira: snimio ga je LP Duo, pijanistički dvojac iz Beograda koji čine Sonja Lončar i Andrija Pavlović i koji je otprije poznat hrvatskoj publici. Album se zove LP Duo Plays Božičević i objavljen je u izdanju Universal Music Hrvatska.

Peti je to Božičevićev autorski album, nakon jazzalbuma Sotto mare, sopra aria (Best Music), albuma komorne glazbe u izdanju Cantusa (u ediciji„Suvremeni hrvatski skladatelji“) te dvaju nosača zvuka u izdanju američkog nakladnika Edition Lilac: albuma glazbe za orgulje solo, The Moonpiper, i za klavir solo, The Hut of the Phantom Dwelling. Novi album je rezultat višegodišnje Božičevićeve suradnje s LP Duom, koja je počela preradama postojećih komornih skladbi („Tisuću borova, jedan mjesec“, „Spring passes“, Sustainable development“, „Shaken from a crane‘s bill“), a nastavila se djelima pisanim specijalno za ovaj, kako skladatelj ističe, izvrstan ansambl („Ariel“, „Horloges solitaires“).

Nedavno je objavljen i CD zagrebačkog trija Jongen(Renata Penezić, flauta, Žarko Perišić, fagot, Marina Matolić, klavir), CD koji nosi naslov baš po Božičevićevoj skladbi, Ibis. Album je u potpunosti posvećen djelima hrvatskih skladatelja (sadržava još skladbe Borisa Papandopula i Zorana Novačića), a objavljen je u izdanju Nota Bene Music.

Kontakt

Tel: +385 1 4872 370
Fax: +385 1 4872 372
Berislavićeva 9, Zagreb
e-mail: info@hds.hr

Povratak na vrh