21.05.2019

Održana redovna godišnja Skupština Hrvatskog društva skladatelja

U nedjelju 19. svibnja 2019. održana je redovna godišnja opća skupština Hrvatskog društva skladatelja. Po prvi puta u povijesti Društva skupština je održana u Slavoniji, u glazbenoj školi u Požegi.

U radu Skupštine sudjelovalo je 39 redovnih članova, a predsjedao je Predsjednik Društva Ante Pecotić. Glavni tajnik Antun Tomislav Šaban podnio je programski i financijski izvještaj o poslovanju u 2018. godini. Predsjednik Nadzornog odbora akademik Zoran Juranić podnio je svoj izvještaj. Sva tri izvještaja jednoglasno su usvojena čime su članovi još jednom izrazili svoje puno povjerenje vodstvu Društva. Također je, sukladno zakonskim odredbama, jednoglasno usvojeno i izvješće o transparentnosti. Za revizora je odabrana tvrtka „Deloitte“ d.o.o.. Usvojen je i financijski plan za 2020. godinu.

I ove godine su, prema tradiciji, na Skupštini obznanjeni dobitnici godišnjih nagrada Društva za proteklu godinu. U ime svih nagrađenih prisutnima se obratio Hrvoje Hegedušić, dobitnik nagrade „Milivoj Körbler“ za životno djelo, inače bivši predsjednik i počasni član Društva.

Radni dio trajao je oko dva sata, no članovi su u Požegu doputovali dan ranije i proveli vikend u međusobnom druženju u prelijepoj Zlatnoj dolini. Dolazak u Požeški kraj te vrhunsku organizaciju svih aktivnosti članovi mogu zahvaliti kolegi Požežaninu Veljku Valentinu Škorvagi koji je inače tijekom 26 godina bio ravnatelj tamošnje glazbene škole a obnašao je i dužnost direktora Aurea festa.

Hrvatsko društvo skladatelja već po četvrti put svoju godišnju opću skupštinu održava izvan Zagreba pokazujući time da je nacionalna udruga čije članstvo živi i radi u svim krajevima Hrvatske. Nakon Biograda, Lovrana i Splita i ova će skupština ostati upamćena po ugodnom zajedničkom boravku u jednom lijepom hrvatskom kraju.

Fotogalerija je dostupna i na linku.

 

 

 

 

Kontakt

Tel: +385 1 4872 370
Fax: +385 1 4872 372
Berislavićeva 9, Zagreb
e-mail: info@hds.hr

Povratak na vrh