22.05.2023

Održana opća skupština Hrvatskog društva skladatelja

U nedjelju 21. svibnja 2023. u Zagrebu u Histrionskom domu održana je redovna godišnja opća skupština Hrvatskog društva skladatelja. Pod predsjedanjem Mladena Tarbuka u njenom radu sudjelovao je 121 redovni član.

Na skupštini je usvojen novi statut Društva kojim se redefinira članstvo muzikologa i glazbenih pisaca, odnosno članova koji nisu nositelji autorskih prava. Novi statut također donosi neke terminološke promjene i manje izmjene u radu Nadzornog odbora te sekcija Društva.

Prisutni redovni članovi su također usvojili izvješća o radu za 2022. godinu, i to redom: programsko izvješće, financijsko izvješće, izvješće o transparentnosti i izvješće Nadzornog odbora. Također je usvojen i financijski plan za 2023. godinu.

Na Skupštini su, prema tradiciji, objavljeni dobitnici godišnjih nagrada Društva za proteklu godinu. Popis dobitnika s obrazloženjima nagrada potražite ovdje. U ime svih nagrađenih prisutnima se obratio Mario Mihaljević, dobitnik godišnje nagrade za popularnu glazbu „Milivoj Körbler“.

Radni dio trajao je gotovo tri sata, uz mnogo razmjena mišljenja i uz konstruktivnu raspravu.

Contact

Tel: +385 1 4872 370
Berislavićeva 9, Zagreb
e-mail: info@hds.hr

Povratak na vrh