18.05.2021

Održana opća skupština Hrvatskog društva skladatelja

U nedjelju 16. svibnja 2021. u Zagrebu u dvorani „Lauba“ je održana redovna godišnja opća skupština Hrvatskog društva skladatelja. Pod predsjedanjem predsjednika Mladena Tarbuka u njenom radu su sudjelovala 63 redovna člana.

Na skupštini je jednoglasno usvojen novi statut Društva kojim se skladatelji jazz glazbe uvrštaju u sekciju skladatelja ozbiljne glazbe. Novi statut također donosi neke terminološke promjene i manje izmjene u rad autorskopravnog odbora.

Prisutni redovni članovi su također bez ijednog glasa protiv usvojili izvješća o radu za 2020. godinu, i to redom: programsko izvješće, financijsko izvješće, izvješće o transparentnosti i izvješće nadzornog odbora. Također je jednoglasno usvojen financijski plan za 2022. godinu.

Na Skupštini su, prema tradiciji, obznanjeni dobitnici godišnjih nagrada Društva za proteklu godinu. U ime svih nagrađenih prisutnima se obratio Nikša Bratoš, dobitnik godišnje nagrade „Adalbert Marković“.

Radni dio trajao je oko dva sata, nakon čega su članovi, djelatnici i gosti nastavili druženje na prigodnom domjenku, uz uvažavanje svih epidemioloških mjera.

 

Autor fotografija: Marko Čolić

Kontakt

Tel: +385 1 4872 370
Fax: +385 1 4872 372
Berislavićeva 9, Zagreb
e-mail: info@hds.hr

Povratak na vrh