03.06.2024

Objavljen natječaj za 28. Hrvatski dječji festival

Hrvatski dječji festival
(glazbena kategorija)
objavljuje natječaj za nove autorske skladbe popularne glazbe za djecu
za sudjelovanje dječjih zborova na glazbenoj manifestaciji
28. HDF 2024.
koja će se održati u nedjelju 24. 11. 2024. u Zagrebu u koncertnoj dvorani „Vatroslav Lisinski”.

Želja je organizatora stvoriti priredbu vrhunske kvalitete u glazbenom i scenskom izrazu, a stručno povjerenstvo će posebnu pozornost posvetiti kvaliteti i odgojnoj vrijednosti stihova i glazbe.

Prijavni materijali u elektroničkom obliku (internetom) moraju sadržavati:
1. oglednu demo snimku trajanja do 3 minute (ne mora biti finalna) u digitalnoj formi (mp3 )
2. pripadajuće stihove pjesme u word kompjuterskom programu
3. note osnovne melodije s potpisanim tekstom i pripadajućim harmonijama pjesme iznad crtovlja u kompjutorskom notnom programu (Sibelius, MuseScore, ScorePerfect i sl.)
4. ovjerenu i potpisanu izjavu s točnim podacima o nazivu skladbe, autoru glazbe i teksta, instituciji koja prijavljuje (opunomoćena osoba), kontakt (maill adresa, broj mobitela), uključujući i privolu prijavljivanjem na natječaj da se prihvaćaju uvjeti natječaja i festivala, dozvolu za korištenje snimke, privolu opunomoćenika za snimanje i emitiranje učesnika na javnim medijima i digitaliji (radio, televizija, digitalne platforme).
5. obrazac za ispunjavanje podataka sa privolama i prihvaćanjem uvjeta festivala
(podiže se sa web stranice Hrvatskog dječjeg festivala)

Sudionici mogu biti sve pravne institucije u Republici Hrvatskoj (a i šire ukoliko ima interesa), a imaju glazbenu vrstu aktivnosti s dječjom populacijom predškolske i školske dobi (vrtići, škole, župe, umjetničke organizacije, udruge, društva i ostale odgojne i kulturne ustanove).
Festival je natjecateljskog karaktera te se svima dijele poticajne nagrade i zahvale za sudjelovanje, a stručna komisija će ocijeniti i dodijeliti posebne nagrade najuspješnijim zborovima (ocjenjuje se vrijednost glazbe, stihova, izvedbe i scenskog nastupa).

U prilogu na stranici festivala se nalazi obrazac u koji se popunjavaju potrebni podaci s privolom.
Prijave slati elektronski na: toneter.studio@gmail.com
Finalne snimke primljenih skladbi moraju biti predate do 1. 11. 2024., a HDF dobiva pravo da ih objavljuje u svom zborniku i nosaču zvuka poštivajući autorska prava prijavom koncerta i nosača zvuka ZAMP-u.

Rok prijava na natječaj je 10. 7., a rezultati natječaja bit će objavljeni na društvenim mrežama.

I ove godine će se također održati i likovni i literarni dio Festivala za učenike osnovnih škola, o čemu će natječaj biti objavljen naknadno.

 

Contact

Tel: +385 1 4872 370
Berislavićeva 9, Zagreb
e-mail: info@hds.hr

Povratak na vrh