15.02.2024

Nova zvijezda jazza Francesca Tandoi stiže u Zagreb

Talentirana i uspješna talijanska pijanistica i pjevačica Francesca Tandoi 28. 2. stiže u Zagreb, a bit će to njezino prvo gostovanje u Hrvatskoj

Nastup Francesce Tandoi na JazzHR-u rezerviran je za srijedu, 28. 2. u Maloj dvorani Lisinski s početkom u 20:30 sati. U Zagreb stiže iz Milana, gdje večer prije svira u tamošnjem Blue Noteu. A samo početkom ove godine ugostili su je i Berlin i Beč, i Stuttgart i Köln.

Nedavno je četiri večeri zaredom pokorila i pariški Le Duc, a svi hvale njezinu impresivnu svirku, senzualni vokal, vratolomna sola i energični swing. Francesca je nova zvijezda na međunarodnom jazz nebu. Uspoređuju je čak i s Dianom Krall!

Prava je sreća, stoga, da u sklopu svoje Bop Web turneje 28. 2. – prvi put u svojoj karijeri – stiže i u Zagreb.

Još iste večeri – već u 19:30, na JazzHR-u dočekuje nas naš cijenjeni gitarist i skladatelj Davor Doležal s kvartetom koji nosi njegovo ime. U društvu Nikole Šanteka za klavirom, Zvonimira Šestaka za kontrabasom te Mirsada Dalipija na bubnjevima predstavlja materijal s aktualnog albuma Strange Beauty, a kao posebnog gosta najavljuje Matiju Dedića.

Koncertna večer 28. 2. powered by JazzHR ponudit će, stoga, doista toliko toga – od Davor Doležal Quarteta feat. Matija Dedić, do Francesce Tandoi koja će, kako sam Doležal kaže, nakon njihove tople i elegantne svirke “spržiti sve svojim bebopom“.

Koncert Francesca Tandoi Trija realiziran je u suradnji s Talijanskim institutom za kulturu u Zagrebu.

Ulaznice za ovaj jedinstveni događaj 28. 2. osigurajte na vrijeme na blagajni Lisinski ili u sustavima ulaznice.hr i entrio.hr.

Contact

Tel: +385 1 4872 370
Berislavićeva 9, Zagreb
e-mail: info@hds.hr

Povratak na vrh