15.07.2020

Nagrada za mladog umjetnika 55. zagrebačkog salona dodijeljena dizajnerskom timu vizualnog identiteta 30. MBZ-a

Sven Sorić, Hrvoje Spudić, Sara Salomon i Tin Dožić mladi su autorski tim čiji je vizualni identitet 30. muzičkog biennala Zagreb nagrađen Nagradom za mladog umjetnika 55. zagrebačkog salona.

Zagrebački salon, kojeg je 1965. utemeljila Skupština grada Zagreba, renomirana je nacionalna izložba recentnih likovnih ostvarenja – godišnja smotra suvremenog umjetničkog stvaralaštva posvećena naizmjence vizualnim umjetnostima, arhitekturi i urbanizmu, odnosno primijenjenim umjetnostima i dizajnu.

Prenosimo obrazloženje Nagrade:

Muzički bijenale nije samo glazbena manifestacija, nego je od svojih početaka mjesto afirmacije inovativnih praksi u glazbi, ali i na sjecištima glazbe i drugih kreativnih disciplina. Upravo to je i ključna ideja vizualnog identiteta 30. muzičkog biennala Zagreb – integralno promišljanje zvučne dimenzije vizualnosti, i vizualne dimenzije zvuka. Ta je ideja dosljedno provedena u svim primjenama identiteta, od videospotova, preko plakata do billboarda, a rezultirala je novošću u našem svakodnevnom vizualnom okruženju, odlučno drukčijom, atraktivnom i u skladu s karakterom same manifestacije. U idejnom smislu ovaj identitet korespondira i s dugovječnim logom MBZ-a koji je 1980-ih dizajnirao Boris Ljubičić, također zamišljenim kao integracija muzičkog i vizualnog zapisa.

Više informacija pronađite na linku.

Kontakt

Tel: +385 1 4872 370
Fax: +385 1 4872 372
Berislavićeva 9, Zagreb
e-mail: info@hds.hr

Povratak na vrh