01.09.2023

Meštrovićev koncert za kraj ljeta

Nakon ljetnih provoda ljubitelji glazbe željni su ležernih koncerata koji će što dulje zadržati sjećanja na opušteni godišnji odmor. Jedan takav upravo nudi naš dežurni show-maker Matej Meštrović, pijanist-skladatelj koji zna spojiti umjetnost s razonodom, strast i racio, eros i tanatos. Priprema nam pravu poslasticu za kraj ljeta u subotu, 2. rujna, u 19:30 na podiju Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu.

Koncert pod nazivom ‘Matej Meštrović&Friends’ sažima njegov dugogodišnji rad poznat međunarodnoj javnosti. Uz njega za klavirom njegova će djela izvoditi Orkestar HNK u Zagrebu uz goste, pod dirigentskim vodstvom američkog maestra Jonathana Griffitha koji je prije pet godina dirigirao i Meštrovićevim debijem u prestižnom njujorškom Carnegie Hallu.  Iz New Yorka stiže i flautistica Iris Gross koja će uz Meštrovića izvesti njegov Koncert za flautu, klavir i orkestar, a u drugim točkama večeri nastupaju američki saksofonist Rob Derke, austrijski violinist Yuri Revich, naša operna diva Lana Kos, te Meštrovićevi stalni suradnici iz njegova trija Expresto, pijanistica Kristina Bjelopavlović Cesar te udaraljkaš-skladatelj Borna Šercar.

Bit će to prigoda za praizvedbu Meštrovićeva orkestralnog stavka Pleter koji je dosad samo studijski snimio Londonski simfonijski orkestar pod vodstvom Mirana Vaupotića.

Za koncert se već danima traži karta više jer je gledalište unaprijed rasprodano, ali vjerujemo da će ubrzo pokoja snimka osvanuti na nekom streaming servisu.

Contact

Tel: +385 1 4872 370
Berislavićeva 9, Zagreb
e-mail: info@hds.hr

Povratak na vrh