17.12.2021

Međunarodni uspjesi Ivana Božičevića

Ivan Božičević, skladatelj i profesor kompozicije na splitskoj Umjetničkoj Akademiji, ostvario je u 2021. godini niz međunarodnih uspjeha.

Na natječaju Koledža Ithaca (SAD) za jazz kompoziciju za big band, Božičevićevoj Salbunadi dodijeljen je pobjednički „Grand Prize“, u konkurenciji više od 120 skladbi. Božičevićevu skladbu je 30. travnja ove godine izveo Ithaca College Big Band pod ravnanjem Michaela Titlebauma.

Gotovo istovremeno, na natječaju Sveučilišta Syracuse (SAD) za orguljsku skladbu, Božičevićeva Rivers of Eden osvaja drugu nagradu između više od stotinu radova. Skladba će biti praizvedena u Kapeli Hendricks na istom sveučilištu, u travnju 2022., u ciklusu koncerata „Music and Message“.

Na skladateljskom natječaju „Prix Annelie de Mann“ u Amsterdamu, Božičevićeva Willows are Green, Flowers are Crimson, za čembalo i računalno kontrolirane hiperorgulje, osvaja drugu nagradu u konkurenciji osamdeset skladbi. Praizvedbu su 3. 12. u amsterdamskoj dvorani Orgelpark ostvarili Jane Chapman na čembalu i Božičević na hiperorguljama.

Kontakt

Tel: +385 1 4872 370
Fax: +385 1 4872 372
Berislavićeva 9, Zagreb
e-mail: info@hds.hr

Povratak na vrh