08.03.2022

Ljetna škola za mlade skladatelje

Ljetna škola za mlade skladatelj(ic)e SOUNDMINE 2022 održat će se u srpnju 2022. u belgijskome Bilzenu. Ovaj međunarodni skladateljski tečaj, koji organizira Centar za glazbu Music Impulse, namijenjen je polaznicima iz Belgije i inozemstva koji imaju barem 15 godina, a održava se na engleskome i na nizozemskome. Tečaj traje pet dana i ove godine ima težište na skladanju za orkestar i za instrumente s elektronikom uživo. Vode ga renomirani skladatelji, među kojima su Wim Henderickx i Diederik Glorieux, koji će predavati kompoziciju, te Jorrit Tamminga i Gilles Doneux, koji će biti mentori za elektroničku glazbu. Polaznike će, kažu organizatori, birati prema njihovoj motivaciji i potencijalu te po poslanim partiturama i snimkama.

Ljetna škola Soundmine također surađuje s gudačkim orkestrom mladih JOWest koji će u ožujku 2023. izvesti djela nekih od polaznika Škole, dok će drugi polaznici imati priliku surađivati s projektom  Ansambla HERMES i Centra „Henri Pousseur“.

Prijave na ljetnu školu Soundmine primaju se do 1. svibnja, na stranici https://www.musica.be/en/projects/soundmine-2022.

Kontakt

Tel: +385 1 4872 370
Fax: +385 1 4872 372
Berislavićeva 9, Zagreb
e-mail: info@hds.hr

Povratak na vrh