11.04.2024

Fanny Martin imenovana izvršnom direktoricom Muzičkog biennala Zagreb

Muzički biennale Zagreb (MBZ), u pripremama za svoje 33. izdanje 2025. godine, imenovao je novu izvršnu direktoricu putem međunarodnog natječaja, tragajući za svježim talentom koji će obogatiti organizaciju i nadzirati produkciju ovog prestižnog događaja.

Nakon pažljivog razmatranja, predstavnici Hrvatskog društva skladatelja zajedno s timom umjetničkog vodstva MBZ-a jednoglasno su odabrali Fanny Martin, međunarodnu voditeljicu projekata te interdisciplinarnu producenticu, da predvodi buduće inicijative MBZ-a.

„Odmah smo bili zadivljeni lakoćom komunikacije gospođe Martin, tim koliko je dobro upoznata s problemima organiziranja međunarodnih glazbenih festivala u manjim zemljama, kao i uvjerljivim odgovorima koje je dala u vezi s našom zabrinutošću činjenicom da će upravljati timom u stranoj kulturi čiji jezik ne govori,“ podijelili su članovi povjerenstva.

„Danas, kao i kad je Muzički biennale Zagreb osnovan 1961. godine, glazbeno stvaralaštvo i umjetnički izričaj duboko su isprepleteni s geopolitikom, etikom i međuljudskim odnosima”, kaže izvršna direktorica MBZ-a Fanny Martin. „Oduševljena sam što predvodim mladi i dinamičan tim koji će producirati ovo 33. izdanje festivala u živahnom gradu Zagrebu. Također se veselim izgradnji ambiciozne, dugoročne suradnje s mnogim lokalnim, regionalnim i međunarodnim partnerima.”

Fanny Martin (Francuska) donosi bogato iskustvo menadžerice u kulturi, s dvadesetogodišnjim iskustvom uspješnog upravljanja složenim projektima, događajima, nastupima i obrazovnim programima. Organizirala je festivale te konferencije s ciljem promicanja nove glazbe, poticanja interdisciplinarne suradnje i uspostavljanja međunarodnih veza. Kao konzultant, provodi međunarodna istraživanja i pilot programe o razvoju talenata, modelima turneja te uspostavljanjima međunarodnih veza.

Fanny Martin intenzivno je surađivala s glazbenim partnerima u Ujedinjenom Kraljevstvu (Kraljevski filharmonijski orkestar iz Liverpooola, Nacionalni operni studio, Guildhall School of Drama and Music, Manchester Jazz Festival, Lancaster Jazz Festival, Conductive Music, Jazz North, OperaUpClose i Club Inégales) te Kanadi (Suzuki Association Ontario, Orchestras Canada). Aktivna je članica IETM-a (International Network for Contemporary Performing Arts) te alumni Festivalske akademije. Njezina stručnost obuhvaća različite discipline, uključujući kazalište, glazbu, ples, književnost, operu, obrazovanje, tehnologiju, razvoj kulturalnih politika, uključivanje zajednice te kreiranje novih prostora za razvoj.

 

Autor fotografije: © Matej Grgić / MBZ

Contact

Tel: +385 1 4872 370
Berislavićeva 9, Zagreb
e-mail: info@hds.hr

Povratak na vrh