25.03.2019

Europa glasa za kulturu!

Poštovani,

s veseljem Vas obavještavamo da će u posjetu Zagrebu od 1. do 3. travnja boraviti predstavnici European Music Councila – europske mreže nacionalnih i internacionalnih glazbenih organizacija koje obuhvaćaju cjelokupan glazbeni sektor.

EMC se posebno zalaže za promicanje 5 muzičkih prava, pokretač je Europske agende za glazbu / European Agenda for Music koja ima za cilj usklađivanje europskog glazbenog sektora kako bi se uspostavio kontinuirani dijalog između kreatora politike i dionika glazbenog sektora. Nositelj je projekta STAMP / Shared training activities for music professionals kroz koji je do sada održano niz aktivnosti koje su bitno podigle razinu znanja i vještina glazbenika i djelatnika u glazbenom sektoru te ih povezali s europskim mrežama. Trenutno vode kampanju u susret europskim izborima pod motom Jačajmo demokraciju! Slavimo kulturu! Glasajmo! 

Želeći hrvatski glazbeni sektor upoznati i povezati s ciljevima EMC pozivamo vas na tribinu:  Europa glasa za kulturu! 

koja će se održati u Velikoj dvorani Matice Hrvatske, Strossmayerov trg 4

u ponedjeljak 1. travnja 2019. s početkom u 18:00 sati
na tribini sudjeluju:

Ian Smith, predsjednik European Music Councila

Ruth Jakobi, glavna tajnica European Music Councila

Goran Končar, predsjednik Unisona – Hrvatskog glazbenog saveza

Paolo Sfeci, dopredsjednik Unisona – Hrvatskog glazbenog saveza

Antun Tomislav Šaban, glavni tajnik Hrvatskog društva skladatelja

Sanda Vojković, voditeljica projekta STAMP
Nakon tribine razgovor s našim gostima nastavit ćemo uz čašu pića!
Zbog ograničenog broja mjesta molimo vas da svoj dolazak potvrdite na adresu matea@unison.hr do petka 29. ožujka 2019.

 

Više o EMC

Nova kampanja koju EMC provodi u susret europskim parlamentarnim izborima koji će se održati od 23.-25. svibnja je EUROPA GLASA za kulturu, demokraciju, pravednost, slobodu, uključenost, vitalnost, humanost, raznolikost. Tom kampanjom EMC poziva sve građane EU-a da koriste svoje demokratsko pravo glasa i pridonesu osiguravanju demokratske, slobodne i raznolike Europske unije. Glazbeni i kulturni sektor suočeni su sa sve većim pritiscima na slobodu umjetničkog i kulturnog izražavanja uz nove globalne izazove poput digitalizacije i klimatskih promjena. Sve to zahtijeva ambiciozne i svrsishodne kulturne politike na razini EU-a kao temelja jake Europske unije, koju će kulturni sektor podržavati i braniti. Stoga je ključno da kandidati i birači priznaju doprinos kulture EU-u kao nužan izvor jedinstva i snage za suradnju i međusobno razumijevanje.

 

stamp

 

Edukacija i cjeloživotno učenje za osobe u glazbenom sektoru!
Projekt STAMP teži pružiti osobama koje rade u glazbenom sektoru veće mogućnosti za edukaciju i obuku te im omogućiti cjeloživotno učenje.

Kontakt

Tel: +385 1 4872 370
Fax: +385 1 4872 372
Berislavićeva 9, Zagreb
e-mail: info@hds.hr

Povratak na vrh