01.02.2021

Emisija Art a la carte o Alfiju Kabilju i njegovim mjuziklima

U nedjelju, 7. veljače, u 21:20 HTV3 emitira emisiju o mjuziklima Alfija Kabilja u povodu njegova 85. rođendana koji je napunio 22. prosinca 2020.

U tv Studiju 6 gostuje dakle sama živuća legenda Alfi i u razgovoru s urednicom Janom Haluzom otkriva okolnosti u kojima su nastajali njegovi najznačajniji mjuzikli: “Velika trka”, “Car Franjo Josip u Zagrebu”, “Kralj je gol”, “Tko pjeva, zlo ne misli”…. Nakon razgovora emitirat će se snimka njegova najpoznatijeg i najizvođenijeg mjuzikla, “Jalta, Jalta”, u izvedbi novog naraštaja glumaca-pjevača s premijere 2010. kada je nakon 15 godina naslov ponovno vraćen na repertoar Gradskog kazališta Komedija.

 

“Neka cijeli ovaj svijet sja u suncu”, završna je misao mjuzikla “Jalta, Jalta”, prekrasne glazbene priče o livadi iz sna na kojoj svi ljudi mogu biti sretni. Takve i slične poruke kao utjeha i nada u ovo su nam doba potrebnije no ikad. A sve nam to u svojim mjuziklima nudi skladatelj Alfi Kabiljo kojemu smo u povodu 85. rođendana posvetili današnju emisiju Art a la carte, a u središnjem dijelu donosimo snimku njegove “Jalte, Jalte” zabilježene u novom ruhu 2010. u Gradskom kazalištu Komedija. On nam u razgovoru otkriva pozadinu nastanka svojih najuspješnijih mjuzikla.

 

Redatelj: Ivan Mokrović
Urednica: Jana Haluza
Urednica projekta: Lidija Špiranec

 

 

Kontakt

Tel: +385 1 4872 370
Fax: +385 1 4872 372
Berislavićeva 9, Zagreb
e-mail: info@hds.hr

Povratak na vrh