24.04.2020

Dobitnici izvanredne pomoći HDSa iz Fonda solidarnosti

Hrvatsko društvo skladatelja 26.ožujka objavilo je prvi paket vlastitih mjera iz „Fonda solidarnosti“ za redovne i pridružene članove. U prvom krugu pomoć je isplaćena za 16 redovnih i 19 pridruženih članova.

Nakon održanog prvog  i  drugog kruga dodijeljenje pomoći članovima Skupština predstavnika Hrvatskog društva skladatelja donijela je odluku o prebacivanju dodatnih 250.000 kuna u Fond solidarnosti. Ovom odlukom sredstva u Fondu solidarnosti povećana su na 800.000 kuna.

Radi se o sredstvima koja su početkom godine bila predviđena za troškove proslave 75. obljetnice Društva. Obzirom na veliki broj zahtjeva redovnih i pridruženih članova koji su se našli u teškoj situaciji uzrokovanoj potresom u Zagrebu i nemogućnošću obavljanja posla uslijed epidemiološke situacije, Skupština predstavnika procijenila je da su potrebna dodatna sredstva kako bi se što većem broju članova pružila interventna financijska pomoć.

Održat će se još i treći krug u kojemu će se obrađvati  sve zamolbe koje su stigle do zaključno srijede, 22. travnja. Fond solidarnosti se nakon toga zatvara jer će sredstva biti potrošena.

Skupština predstavnika moli članove da svoje zamolbe za financijskom pomoći više ne šalju. Bitno je znati da članovi Hrvatske glazbene unije (HGU) mogu dobiti pomoć od te udruge, a također članovi Hrvatske zajednice samostalnih umjetnika (HZSU) od svoje udruge. Obje udruge i dalje zaprimaju zamolbe za isplatu financijske potpore. HDS se koordinira s te dvije udruge s ciljem da pojedinci, koji su članovi dvije ili sve tri udruge, ne dobiju financijsku pomoć iz više izvora, kako bi se pomoglo što širem krugu ugroženih glazbenika.

Povjerenstvo Društva u drugom krugu odlučilo je financijski pomoći sljedećim članovima:

Redovni članovi:

Amir Kazić Leo
Andrea Čubrić
Boris Hrepić
Davor Pastuović
Krešimir Brlobuš
Maja Rogić
Marko Matijević Sekul
Mirko Krstičević
Višnja Požgaj
Zvonimir Zidarić
Višeslav Laboš
Josip Ivanković

 

Pridruženi članovi:

Inge Privora
Luka Zima
Nevia Korpar
Petar Krešimir Beluhan
Ante Muštra Tulija
Branko Slivar
Elvis Sršen
Ivan Škunca
Ivana Kindl
Lea Lucija Radolfi
Mario Rašić
Marko Kutlić
Mateo Duvnjak (Miki Solus)
Miljenko Pušić
Neven Paleček
Robert Domitrović
Robert Funčić
Zoran Bručić
Alen Križaj
Elis Lovrić
Petar Dragojević
Sven Tomašević
Vedad Hadžiavdić
Vedran Gavrić

Kontakt

Tel: +385 1 4872 370
Fax: +385 1 4872 372
Berislavićeva 9, Zagreb
e-mail: info@hds.hr

Povratak na vrh