02.07.2021

31. izdanje Dječjeg festivala “mali split”

U nedjelju, 11. srpnja u 20.30 sati na Prokurativama će se održati  31. izdanje Dječjeg festivala “mali split”.

Brojne generacije djece nastupale su na pozornici malog splita, festivala koji je doživio 30 izdanja i to počevši od burne 1990. godine kad su uz dječji zbor Srdelice na pozornici kina Bačvice nastupali članovi jedinstvenog Hrvatskog dječjeg zbora Prognanici.

Poslije je mali split preselio u legendarni splitski hotel “Marjan”, a trajna adresa je na Prokurativama , na Trgu dr. Franje Tuđmana.

Često se kaže da je Splitski festival njihov stariji brat. Naime, dio su iste festivalske svečanosti u Splitu, prve tri večeri su rezervirane za starije kolege, a onda na Prokurativama nastupaju najbolji mladi pjevači iz Hrvatske i susjednih zemalja.

Brojni današnji izvođači svoje su prve glazbene korake napravili baš na malom splitu… Lana Klingor, Peco, TBF, Severina, Gibonni (kao mladi autor), Dražen Zečić………

Oduvijek su eminentni skladatelji bili potpisnici skladbi za mali split: Pero Gotovac , Zdenko Runjić, Jakša Fiamengo, Tonči i Vjekoslava Huljić, Tomislav Mrduljaš, Branimir Mihaljević, Leo Škaro, Pero Kozomara, Helena Papić, Neno Vetma,  Mucalo…..

 

Radujemo se i ove godine novom vatrometu nota i stihova, najboljih dječjih hitova  na malom splitu 11.srpnja na legendarnim Prokurativama !

 

 

 

Kontakt

Tel: +385 1 4872 370
Fax: +385 1 4872 372
Berislavićeva 9, Zagreb
e-mail: info@hds.hr

Povratak na vrh