16.05.2023

14. Festival duhovne glazbe Hvalospjev Ljubavi 2023 u Varaždinu

U nedjelju, 21. svibnja s početkom u 20 sati, na franjevačkom trgu u Varaždinu (kod kipa Grgura Ninskog) održat će se 14. po redu tradicionalni varaždinski Festival moderne duhovne glazbe „Hvalospjev Ljubavi“ 2023.

Festival je 2009. godine pokrenuo jedan od najpoznatijih hrvatskih kantautora moderne duhovne glazbe, samostalni umjetnik Antonio Tkalec, zajedno sa svojim najbližim suradnicima, pod okriljem Glazbeno-scenske udruge Acordis.

Ideja pokretanja ovog Festivala bila je prije svega javno slaviti Gospodina pjesmom i molitvom te na taj način približiti moderni izričaj duhovne glazbe široj publici i potaknuti autore na stvaranje novih pjesama u kojima se slavi Nebeski otac, Isus Krist te Nebeska Majka Djevica Marija.

Kroz godine održavanja, Hvalospjev Ljubavi postao je nezaobilazna stanica za nastupe najpoznatijih imena hrvatske duhovne glazbene scene a Festival je iznjedrio preko sto dvadeset novih skladbi od kojih su neke danas veliki hitovi u duhovnoj glazbi.

Ove godine će na Festivalu nastupiti: Branko Medak (Metković), Davor Terzić (Rovinj), fra Miroslav Petrac (Osijek), grupa RiM (Zagreb), Josip Ćulumović (Zagreb), vlč Tihomir Kosec i bend (Ivanec), ŽVS Kaliope (Ivanec) te sam pokretač Festivala Antonio Tkalec.

Voditelj programa je Ivan Benc.

Organizatori svake godine pripremaju raznolik glazbeni stil kako bi u programu Festivala uvijek bilo „za svakoga ponešto“, pa su tako i za ovu godinu pripremili vrlo zanimljiv duhovno-glazbeni program koji će biti pomalo drugačiji i poseban.

 U slučaju kiše, Festival će se održati u Franjevačkoj crkvi sv. Ivana Krstitelja (crkva odmah do kipa Grgura Ninskog) a ulaz je slobodan i svi ste dobrodošli.

 

Contact

Tel: +385 1 4872 370
Berislavićeva 9, Zagreb
e-mail: info@hds.hr

Povratak na vrh