07.10.2022

10. Međunarodno natjecanje u skladanju za orgulje u njemačkom gradu Saarlouis-Lisdorfu

Nakon iznimnih uspjeha proteklih godina, prijateljsko društvo “Klingende Kirche” katoličke župe njemačkog grada Saarlouis-Lisdorfa u suradnji s Gradom Saarlouisom i Trierskom  biskupijom 2023. godine organizira 10. po redu natjecanje u skladanju za orgulje.

Pravo na sudjelovanje ostvaruju skladbe za orgulje uz jedan ili dva instrumenta prema vlastitom izboru. Prijavljene skladbe ne smiju biti objavljene ili izvođene do kraja samog natjecanja.

Prijavljuju se skladbe trajanja osam do deset minuta, a moraju biti aranžirane specifično za izvedbu u katoličkoj župnoj crkvi Saarlouis-Lisdorfa na mehaničkim orguljama marke Mayer iz 1987. godine.

Istaknuti članovi međunarodnog žirija kojima će predsjedati Dr. Thomas Daniel Schlee (Beč) odlučivat će o glavnoj nagradi Orguljaškog festivala Saarlouisa. Glavna nagrada sastoji se od novčanog iznosa od 2500 eura, masterirane snimke skladbe iz produkcije saarlandske radiotelevizije Saarlandischer Rundfunk i praizvedbe nagrađenog djela na Orguljaškom festivalu Saarlouisa 2023.

Žiri će nagraditi drugoplasiranu skladbu novčanom nagradom od 1500 eura, dok će trećeplasirana skladba biti nagrađena sa 750 eura.

Rok za prijavu je 31. ožujka 2023. Prijavljene skladbe ne smiju ni na koji način biti objavljene ili izvedene prije uključivanja u natjecanje.

Raniji dobitnici glavne nagrade ovog natjecanja ne mogu pristupiti ponovno.

Detaljne uvjete sudjelovanja u Natjecanju u skladanju za orgulje možete zatražiti od društva “Klingende Kirche” na adresi WeiBdornflur 9, D-66740 Saarlouis. Uvjeti i pravila sudjelovanja dostupni su i na internetskim stranicama: www.klingende-kirche.de i www.saarlouiser-orgeltage.de

Contact

Tel: +385 1 4872 370
Berislavićeva 9, Zagreb
e-mail: info@hds.hr

Povratak na vrh