20.03.2019

MBZ ZA VELIKE MALENE Iz ciklusa GLAZBA, PROSTOR, JA

MBZ ZA VELIKE MALENE
Iz ciklusa GLAZBA, PROSTOR, JA

:: GLAZBA U MOM KVARTU ::
Moderirani, interaktivni i zabavni koncert suvremene glazbe za velike malene // Ana Batinica i Aleksandar Jakopanec // Ulaz BESPLATAN

Francuski institut, Preradovićeva 5
Utorak, 26.03.2019. u 18:00
Subota, 30.03.2019. u 11:30

Pozivamo vas na moderirane, interaktivne i zabavne koncerte Ane Batinice i Aleksandra Jakopanca u organizaciji Hrvatske glazbene mladeži – Jeunesses Musicales Croatia uz potporu Euro-Unit CroatiaCroatia i LION STYLE u suradnji s Institut français de Croatie

Mladi talentirani duo Ana Batinica (flauta) i Aleksandar Jakopanecc (viola i električna gitara) izvest će glazbena djela 20. i 21. stoljeća, i otkriti vam kako izgleda život glazbenika, objasniti što je to suvremena glazba, kakva sve ona može biti i zašto je vole.

Prijave na: radionice@institutfrancais.hr

Radujemo se vašem dolasku!
Uzrast: 4+
——————————————————————————————-
O MUZIČKOM BIENNALU ZAGREB

Postoje različiti festivali – filmski, književni, čokolade, igračaka, glazbe, folklora i još mnogi, mnogi drugi.
Muzički biennale Zagreb festival je suvremene glazbe. Zovemo ga još i MBZ, a biennale znači da se događa svake druge godine.
Predstavlja suvremenu glazbu iz cijeloga svijeta. Zato kažemo da je to međunarodni festival.
Suvremena glazba koja se može čuti na MBZ-u malo je drugačija od glazbe koju slušamo svaki dan i koju dijelimo s našim prijateljima. To je ona glazba koja istražuje nove zvukove i glazbene ideje, glazba koja surađuje s drugim umjetnostima kako bi stvorila nove načine na koje možemo sami uživati u zvuku, ali i koja nam ponekad omogućava da i sami sudjelujemo u njezinu stvaranju. Da bi se stvorila takva glazba ponekad se koristi samo jedan instrument, ponekad se koristi elektronika, a ponekad cijeli simfonijski orkestar. Može sličiti rocku ili se na nju može i plesati, ulazi u kazalište, a izlazi i iz pametnih telefona, laptopa ili nekih samo za nju izmišljenih uređaja.

Kontakt

Tel: +385 1 4872 370
Fax: +385 1 4872 372
Berislavićeva 9, Zagreb
e-mail: info@hds.hr

Povratak na vrh