18.06.2019

Mateju Meštroviću nagrada Global Music Awards!

Skladatelj i pijanist Matej Meštrović dobitnik je još jednog priznanja za svoj rad – međunarodna nagrada Global Music Awards uručila je Meštroviću zlatnu medalju u kategoriji Best of Show!

Riječ je o nagradi koja prepoznaje i nagrađuje nezavisne glazbenike diljem svijeta te predstavlja “pečat izvrsnosti” međunarodne glazbene industrije.

Meštrović je nagrađen za album “3 Rhapsodies for piano and orchestra” koji je, uz potporu Hrvatskog društva skladatelja i natječaja International, snimljen sa Zagrebačkom filharmonijom, uz ravnanje dirigenta Mirana Vaupotića, a na albumu se nalaze tri rapsodije, Dunavska, Kineska i New England.

“Podrška koju sam dobio od HDS-a i ZAMP-a je pokrenula čitav projekt dajući mi vjetar u leđa. Upravo zahvaljujući natječaju “International” i potpori u iznosu od 150 tisuća kuna, moj izdavač PARMA Recordings uložio je svojih dodatnih 25 tisuća dolara u projekt “3 Rapsodije”. To me, kao profesionalca, pijanista i kompozitora, potaknulo i pružilo mi veliku nadu. Kad postoji zaista kvalitetan projekt, on je kao takav i prepoznat od struke”, objasnio je Meštrović kojeg američka kritika već naziva “hrvatskim Johnom Williamsom“.

Sve nagrađene glazbenike GMA nagrade pogledajte na linku.

Kontakt

Tel: +385 1 4872 370
Fax: +385 1 4872 372
Berislavićeva 9, Zagreb
e-mail: info@hds.hr

Povratak na vrh