18.05.2020

Javni poziv za dodjelu namjenskih sredstava umjetničkim strukovnim udrugama za isplatu jednokratne potpore umjetnicima

Drage kolegice i kolege,

Ministarstvo kulture objavilo je Javni poziv putem kojeg je na raspolaganje stavilo dvadeset milijuna kuna za pomoć samostalnim umjetnicima. Sredstva su namijenjena isključivo samostalnim umjetnicima koji NISU U REGISTRU POREZNIH OBVEZNIKA, NISU ČLANOVI HZSU, NISU ZAPOSLENI (U RADNOM ODNOSU), U MIROVINI ILI U STATUSU REDOVNOG STUDENTA, te koji ispunjavaju ostale kriterije navedene u tekstu poziva u prilogu.

Sredstva će se isplaćivati strukovnim udrugama koje će ih proslijediti svojim članovima. Umjetnici koji su članovi više udruga mogu odabrati preko koje će se udruge javiti na Javni poziv, dakako ako ispunjavaju specifične uvjete koje svaka strukovna udruga nadodaje na opće uvjete koji se primjenjuju na sve.

Ako smatrate da ispunjavate opće uvjete navedene u Javnom pozivu, putem Hrvatskog društva skladatelja možete se prijaviti isključivo ako ste:

  • redovni član
  • pridruženi član koji je u protekle tri godine ostvario autorske honorare kao skladatelj/aranžer/obrađivač (putem ZAMPa ili putem autorskih ugovora) u prosječnom godišnjem iznosu od najmanje 10.000 kuna brutto

NAPOMENA: Molimo članove da u ovo ne ubrajaju izvođačke ugovore temeljem kojih su ostvarili honorare kao izvođači (svirači/pjevači/dirigenti) na koncertima, nastupima ili snimanjima!

Ovdje pročitajte tekst Javnog poziva te vam niže u tekstu dostavljamo obrazac za članove Hrvatskog društva skladatelja koji uz sve navedene priloge trebate priložiti i dostaviti e-mailom na adresu info@hds.hr ili fizički u prostorije Društva u Berislavićevu 9 u Zagrebu NAJKASNIJE DO SRIJEDE, 27. SVIBNJA U 15:00 SATI. 

NAPOMENA: Rok do zaključno 29. svibnja koji je naveden u Javnom pozivu odnosi se na rok u kojem strukovne udruge moraju dostaviti kompletiranu dokumentaciju svojih članova Ministarstvu kulture. HDS će stoga zaprimati zahtjeve svojih članova do srijede, 27. svibnja u 15:00 sati!

 

S poštovanjem,

Antun Tomislav Šaban

Glavni tajnik Hrvatskog društva skladatelja

 

Kontakt

Tel: +385 1 4872 370
Fax: +385 1 4872 372
Berislavićeva 9, Zagreb
e-mail: info@hds.hr

Povratak na vrh