10.12.2018

HDS s ponosom najavljuje: The Strange, Tvornica, 13.12.

Echo Chamber album cover 2

Hrvatsko društvo skladatelja s ponosom najavljuje koncert benda The Strange u zagrebačkoj Tvornici kulture, u četvrtak, 13. prosinca! Riječ je o promociji albuma „Echo chamber“ čija je distribucija i objavljivanje sufinancirano iz fonda International HDS-a kojim se podupiru projekti namijenjeni europskom i svjetskom tržištu.

Natječaj International HDS-a prvi put je proveden 2012. godine, a odluku stručnog povjerenstva o dodjeli potpore The Strangeu prate i jednoglasne pohvale glazbene kritike koja je album „Echo chamber“ uvrstila u jedno od najboljih izdanja godine. Uoči nastupa u Tvornici, članove benda obradovala je vijest kako će album biti objavljen internacionalno i to putem diskografske kuće Glitterhouse Records22. veljače 2019. godine!

Ovaj album označio je i svojevrsnu prekretnicu u formaciji samog benda. Naime, nakon što je album snimljen u Sono studiju u Pragu u originalnoj postavi, po izlasku iz studija jezgra benda se mijenja te tako na mjesto LadeDinka i Hrvoja, članova nedavno rasformirane grupe The Bambi Molesters, ulaze članovi riječkih americana/rock ‘n’ roll perjanica My Buddy Moose. Od originalne postave ostaju Chris Eckman i Dalibor Pavičić koji su ujedno i većinski autori, kako u svojim bivšim matičnim bendovima The Bambi Molesters i The Walkabouts, tako i na albumima The Strangea.

Albumom „Echo chamber“, The Strange su se pridružili svojim kolegama poput GibonnijaTamare Obrovac i Mateja Meštrovića koji su, uz potporu Hrvatskog društva skladatelja i natječaja International, ostvarili zapaženi inozemni uspjeh i predstavili hrvatsku glazbu na međunarodnoj sceni.

Vidimo se na prvoj postaji njihovog putovanja, u zagrebačkoj Tvornici, u četvrtak, 13. prosinca!

Kontakt

Tel: +385 1 4872 370
Fax: +385 1 4872 372
Berislavićeva 9, Zagreb
e-mail: info@hds.hr

Povratak na vrh