27.01.2019

Glazbeni trokut Beč, Samobor, Opatija na programu koncerta Cantus Ansambla

U ponedjeljak, 4. veljače 2019., s početkom u 20 sati, Cantus Ansambl održat će koncert u vlastitom ciklusu Cantus Ansambl@Lauba. Koncert From Vienna / Opatija / Samobor with Love kroz medij glazbe prikazat će specifičan odnos kojeg Ansambl već godinama razvija s ovim – u slučaju Samobora i Opatije možda malim – ali važnim glazbenim središtima. Uz prvu i dugogodišnju suradnju s Centrom i Fondacijom Arnold Schönberg u Beču, ansambl redovito sudjeluje na Festivalu hrvatske glazbe u Beču, ali i na dva domaća festivala s dugom tradicijom, Glazbenoj tribini u Opatiji i Samoborskoj glazbenoj jeseni. Promičući suvremenu  glazbu, kako hrvatsku, tako i vrijedna ostvarenja s međunarodne glazbene scene, ansambl s podjednakim entuzijazmom širi svoju djelatnost izvan zadanih okvira vlastitoga ciklusa, praizvedbama djela hrvatskih skladatelja i suradnjom s vrsnim izvođačima, istodobno podupirući mlade glazbenike te autore. Djela na programu ovoga koncerta skladatelja Marka Markuša, Ivana Violića, Borisa Jakopovića, Dalibora Bukvića, Margarete Ferek Petrić i Alexandre Karastayanove – Hermentin već su izvedena u tri grada u fokusu, no ovom će prilikom po prvi puta zazvučati i u Zagrebu.

Također, uz skladatelja i pijanistu Ivana Violića, na koncertu će nastupiti čembalist Franjo Bilić, čija Nagrada Hrvatske glazbene mladeži Ivo Vuljević potvrđuje da se radi o najboljem mladom glazbeniku u godini 2018

Uvodni razgovor sa skladateljicom Margaretom Ferek Petrić te skladateljima Markom Markušem, Borisom Jakopovićem i Ivanom Violićem moderira Tibor Szirovicza.

Početak razgovora: 19.15 sati.

 

4.2.2019., 20 sati

Lauba, Kuća za ljude i umjetnost

Prilaz baruna Filipovića 23A, Zagreb

Ulaznice se prodaju po cijeni od od 30,00 kn sat vremena prije početka koncerta na blagajni Laube. U slučaju rezervacije ulaznica ili pitanja medija, pišite nam na kontakt@cantus-ansambl.com ili nas zovite na 01 4872 370.

 

Berislav Šipuš, dirigent

Ivan Violić, klavir

Franjo Bilić, čembalo

Cantus Ansambl

 

 Marko Markuš: Allotropes, za komorni ansambl

Ivan Violić: Noctis, za klavir i komorni ansambl

Boris Jakopović: Nodi, za ansambl

**************

Alexandra Karastoyanova–Hermentin: Galechri, za 9 instrumenata

Dalibor Bukvić: Barock is not Dead, za čembalo i komorni sastav

                               Andante

                              Moderato

                              Calmo

Margareta Ferek–Petrić: All the World’s a Stage, za ansambl

Kontakt

Tel: +385 1 4872 370
Fax: +385 1 4872 372
Berislavićeva 9, Zagreb
e-mail: info@hds.hr

Povratak na vrh