Šljivac, Zdravko

Pregledaj djela autora

dirigent, skladatelj, glazbeni producent (Slatina, 1. siječnja 1955.)

Autor je glazbe za niz televizijskih drama, serija i kazališnih predstava. Sudjelovao je u radu i dirigirao dječjim svjetskim zborom u Parizu. Radio i dirigirao na projektima i koncertima u USA, Austriji, Belgiji, Rusiji, Australiji, Francuskoj, Velikoj Britaniji, Maleziji i Njemačkoj uključujući gradove kao što su New York, Chicago, Los Angeles, Sydney, Melbourn, Moskva, Sant Petersburg, Kuala Lumpur i mnogi drugi.

Umjetnički je ravnatelj i pokretač niza velikih glazbenih projekata. Vodeći posebnu brigu o mladim talentima šest godina je u emisiji »Dobro jutro Hrvatska« predstavio mnoge sada već afirmirane mlade glazbenike. Posebno se izdvajaju i njegove pjesme i diskografska izdanja za djecu uključujući i pjesmu Čuvajte nas, pazite nas. Veliki doprinos dao je i hrvatskoj popularnoj i narodnoj glazbi djelujući kao autor, aranžer i glazbeni producent uz tamburaške sastave Zlatni dukati i Gazde.

Nagrade: Diskografska nagrada Porin x 5: za najbolji album za djecu Najljepše želje (uz Klince s Ribnjaka) (1995.); za najbolji album za djecu Blues za bočicu i dudu (1996.); za najbolji aranžman (uz A. Bjelinskog i H. Hasanefendića Husa) pjesme A gdje je ljubav H. Hasanefendića s albuma Samo snovi teku uzvodno Parnog valjka (1998.); za najbolju produkciju klasične glazbe, albuma Zvjezdice — 20 godina (2006.); za najbolji album božićne glazbe Najveći božićni hitovi (uz Zvjezdice i J. Houdeka) (2010.); Diploma Milka Trnina Hrvatskog društva glazbenih umjetnika (uz zbor Zvjezdice) (2010.); Nagrada KOR za skladatelja, aranžera i glazbenog producenta godine u tamburaškoj glazbi; Nagrada Ivan Lukačić Varaždinskih baroknih večeri (1991.); Plaketa Hrvatskog društva skladatelja; Europska federacija zborova Unije proglasila ga je Veleposlanikom kulture za Republiku Hrvatsku; Službena godišnja medalja dvadeset šeste godine pontifikata Njegove Svetosti Pape Ivana Pavla II (kapela UN New York).

DJELA (izbor): Ljetna idila, za klavir i simfonijski orkestar; Jesen–zima, za klavir. — Skladbe za tamburaški orkestar i solo instrumente: Ritmijada, za alt saksofon i tamburaški orkestar; Proljetni nocturno, za klarinet i tamburaški orkestar; Folklorna impresija, za solo brač i tamburaški orkestar; Male noćne more, za vibrafon i tamburaški orkestar; Furioso ritmico, za tamburaški orkestar. — Glazba za TV drame: Veronika Desinička, Oporuka, Kriza i dr. — Glazba za TV serije: Operacija Barbarossa, Pozitivna nula, Idi tamo ne zna se kamo i dr. — mnogobrojne špice i jinglovi za TV emisije i serije. — Pjesme: Sjajna zvijezda Croatia; Slavonija moja pjesmom me probudi; Mir, i dr. — Diskografska izdanja za djecu: Taxi za Maštograd; Bez razloga; Poštujte naše znakove; Neobična priča; Najljepše želje; Božić je i dr.

Kontakt

Tel: +385 1 4872 370
Fax: +385 1 4872 372
Berislavićeva 9, Zagreb
e-mail: info@hds.hr

Povratak na vrh