Mihaljević, Branimir

Pregledaj djela autora

skladatelj, aranžer, glazbeni producent (Zagreb, 8. travnja 1975.)

Glazbeno obrazovanje stekao je u srednjoj glazbenoj školi Vatroslava Lisinkog u Zagrebu, a paralelno već u tinejđerskim danima stječe iskustvo studijskih snimanja te već sa 16 godina aranžira prve albume koji se prodaju u zlatnim nakladama. Do danas njegov autorski rad broji stotine pjesama koje su otpjevali neki od najpopularnijih izvođača u regiji te neki inozemni izvođači među kojima su njemački superstar Jürgen Drews, bugarske dive Preslava i Ivana te talijanka Ana Oxa. S mnogima je surađivao i kao aranžer te glazbeni producent. Njegov je rad objavljen na više od dvije tisuće diskografskih izdanja.

U razdoblju od 1996. do 2002. ostvario je i vlastitu pjevačku karijeru koja je rezultirala s tri samostalna albuma i brojnim nastupima, a najzapaženija pjesma iz tih godina je Daj, daj koja je nakon nastupa na Dori 1998. postala najizvođenija pjesma u radijskom eteru iste godine.

2010. godine s grupom Feminem predstavljao je Hrvatsku na Eurosongu. Skladao je glazbu za nekoliko igranih filmova, a njegov soundtrack za film Slučajni prolaznik osvojio je dvije nominacije za nagradu Porin. Skladao je i producirao glazbu za brojne hrvatske i međunarodne reklamne kampanje, špice i avizo glazbu za relevantne hrvatske medije te namjenske pjesme za brojne sportske i druge manifestacije.

Suvlasnik je produkcijske i diskografske tvrtke Karpo Media. Redovni je član Hrvatskog društva skladatelja i Hrvatske zajednice samostalnih umjetnika.

Dobitnik je mnogih nagrada, uključujući Zlatnu pticu za iznimnu nakladu te nekoliko festivalskih Grand Prixa.

Kontakt

Tel: +385 1 4872 370
Fax: +385 1 4872 372
Berislavićeva 9, Zagreb
e-mail: info@hds.hr

Povratak na vrh