Jašek, Zoran

Pregledaj djela autora

skladatelj, tekstopisac, aranžer, producent, interpret, instrumentalist (Doboj, BiH, 10. veljače 1956.)

Diplomirao je na Muzičkoj akademiji u Zagrebu 1978. Pisao je glazbu za mnoge ugledne vokalne soliste. Objavio je nekoliko albuma kao pjevač, a kao aranžer i producent potpisuje oko 300 skladbi za razne pjevače i zborove.

Bavi se i pedagoškim radom. Osnovao je i vodio dječje zborove Hrvatski mališani iz Melbourna u Australiji, Zagrebačka škvadra i Prva ljubav u Zagrebu. Dugi niz godina radio je kao korepetitor i scenski glazbenik u Zagrebačkom kazalištu mladih. Bio je umjetnički ravnatelj Hrvatskog vojnog festivala Pleter te dječjih festivala Radost u pjesmi — Sveta Nedelja i Proljeće u Centru Kaptol u Zagrebu. Pisao je i scensku glazbu za kazalište: Najljepši planet, Bonton, Petar Pan, Božić nam na vrata kuca i druge. Bavi se i etno– glazbom te vodi i dirigira tamburaškim orkestrima. Kao gitarist objavio je instrumentalni album Doživite radost Božića. Radi kao profesor glazbene kulture u osnovnoj školi u Rakitju te vodi školski zbor i zbor mladih župe u Kerestincu. Osnivač je, voditelj i dirigent Svetonedeljskog komornog gitarističkog orkestra s kojim nastupa diljem zemlje i u inozemstvu.

DJELA (izbor): Tvoje lice; Hrvatska ljubavi moja; Neka liju hladne kiše; Samo me shvati; Budi hrabra, i dr. — djela za klasičnu gitaru: Vodopad (Waterfalls); Colors of the rainbow; Sjećanje; Blue deep; Bezimena; Meditiranje; Fatamorgana; 1971; Furioso; Put u nigdje; Lamentacija; Suita Llore, za flautu, violinu i gitaru; i dr. — Diskografija: — albumi pjesama za dječje zborove: Prva ljubav, 1997.; Koturaljke, 1997.; Najljepši planet, 1999.; Prva je ljubav najljepša, 2000.; Petar Pan, 2002.; Ispod plavog kišobrana, 2003.; Božić nam na vrata kuca, 2004., i dr.

— Doživite radost Božića, instr. album, 1999.

Kontakt

Tel: +385 1 4872 370
Fax: +385 1 4872 372
Berislavićeva 9, Zagreb
e-mail: info@hds.hr

Povratak na vrh