Dović, Alan

Browse author's works

Završio je osnovu i srednju glazbenu školu Vatroslav Lisinski u Zagrebu te diplomirao pravo na Pravnom Fakultetu Zagreb. Od ranijih dana počinje se aktivno baviti sviranjem, skladanjem i predavanjem te nastavlja glazbenu edukaciju na Berklee College Of Music – Online Department. Tamo stječe certifikat „Specialist: Songwritting“ te certifikat „Professional: General Music Studies“ sa naglaskom na skladanje i produkciju. Tijekom edukacije dobitnik je dvije stipendije „Herbie Hancock“ Top student i „Modern Musican“ za pjesmu u konkurenciji.

U modernom glazbenom svijetu predstavlja noviju generaciju skladatelja/producenta. Ta kategorija obuhvaća cjelokupni proces osmišljavanja koncepta, skladanja, aranžiranja te produkcije pjesme. Piše glazbu i surađuje sa mnogim talentiranim glazbenicima i na taj način  osigurava provedbu vizije i kvalitete pjesme od samog početka.

Dobitnik je prestižne nagrade PORIN (4 nominacije), pobjednik ZAREBAČKOG FESTIVALA (2 nagrade), nagrade CESARICA (2 nagrade), MTV Gold Award i dr. medijske nagrade.

U svom dugogodišnjem radu ostvario je više od 30 singlova na HRtop40 nacionalne ljestvice. Najpoznatije su mu suradnje sa glazbenicima Matija Cvek, Luce, Filip Dizdar, Sara Renar, Calido, Kim Verson, Marko Kutlić i drugi.

Osnivača je i voditelj producentske kuće PRAVI TON koja na jednom mjestu pruža glazbenu i video produkciju uz razne suradnike. Redovni je član Hrvatskog društva skladatelja.

Aktivan je kao orkestralni umjetnik u Zagrebačkom gradskom kazalištu Komedija te gitarista u raznim sastavima; Boris Novković, HGZ jazz orkestar, angažmani na HRT-u, Simfonijski orkestar HRT-a, Hrvatska traži zvijezdu, HNK Zagreb, Đani Stipanićev, 4 Tenora, grupa Divas, Calido, Marko Tolja, Songkillers i dr.

Također se bavi se edukacijom kao višegodišnji nastavnik/pročelnik na Rock Akademiji /Glazbena škola L. Račić te je autor prvog online verificiranog programa.

 

NAGRADE I PRIZNANJA

 

PORIN za „Pop album godine“ Matija Cvek – „Izbirljivo i slučajno“

68. ZAGREBAČKI FESTIVAL 1. mjesto pjesma Matija Cvek „PTICE“

Nagrada najizvođenija pjesma ZAGREBAČKOG FESTIVALA Matija Cvek „PTICE“

CESARICA Hit Siječnja pjesma Matija Cvek „PTICE“

CESARICA Radijski hit pjesma Matija Cvek „PTICE“

MTV GOLD AWARD pjesma Calido feat. Filip Dizdar „GOVORI TIHO“

BERKLEE COLLEGE OF MUSIC stipendija „Herbie Hancock“ Top Student

BERKLEE COLLEGE OF MUSIC stipendija „Modern Musican“ za pjesmu „WHEN YOU CALL“

4 nominacije za nagradu PORIN (pop album godine, pjesma godine, vokalna izvedba i duet) te posredna nagrada PORIN za vokalnu izvedbu Matija Cvek pjesma „PTICE“

 

EDUKACIJA

Glazbena škola „Vatroslav Lisinski“

Mr.Sc. Pravni Fakultet u Zagrebu

Berklee College of Music „Professional Certificate“

Berklee College of Music „Specialist Certificate“

 

ZAPOSLENJA

Gradsko Kazalište KOMEDIJA orkestralni umjetnik

Glazbena Škola L. Račića (Rock Akademija) pročelnik gitarističkog odjela

„PRAVI TON“ obrt za glazbeno stvaralaštvo

 

 

 

 

 

 

Contact

Tel: +385 1 4872 370
Berislavićeva 9, Zagreb
e-mail: info@hds.hr

Povratak na vrh