03.10.2018

Camille Awards prvi put u Hrvatskoj

Logo_Gold_TheCamilleAwards_Vertical

Najvažnija nagrada za europske skladatelje filmske glazbe ove godine dodjeljuje se u Puli u sklopu International Sound & Film Music Festivala

isff

Camille Awards, nagrada koju struka dodjeljuje europskim skladateljima za ostvarenja u području filmske glazbe, ove godine dodjeljuje se u Hrvatskoj. Ceremonija će se odviti u sklopu International Sound & Film Music Festivala (ISFMF) 20. listopada u Puli u hotelu Park Plaza Histria. Dodijelit će se nagrade za najbolju orkestralnu glazbu, najbolju električno-akustičnu glazbu te za najbolju originalnu glazbu za seriju. Ceremonija je i humanitarnog karaktera jer će se sva sredstva prikupljena tijekom večeri iskoristiti za opremanje glazbenog odjela Gimnazije u Puli.

Camille Awards, uz suradnju s ISFMF-om, organizira ECSA, Europski savez skladateljskih društava (European Composer & Songwriter Alliance): krovna udruga koja okuplja preko 50 strukovnih organizacija europskih skladatelja iz 25 europskih država. Uz svoju primarnu zadaću poboljšanja statusa europskih skladatelja i njihovih prava, ECSA organizira niz kulturnih i umjetničkih projekata kojima se promovira suvremena europska glazba svih žanrova. Nagrada Camille Awards je sufinancirana iz programa Creative Europe Europske Unije koji potiče kulturni i audiovizualni sektor.

Osim nove lokacije, nagrade za najbolje europske skladatelje prvi se put odvijaju pod imenom Camille Awards prema velikom francuskom skladatelju Camilleu Saint-Saënsu koji je 1908. godine napisao glazbu za film „Ubojstvo Vojvode od Guise“, što se smatra prvom filmskom glazbom u povijesti. Dosad su se nagrade dodjeljivale pod nazivom Grand Scores Awards u sklopu Berlinalea, tj. Berlinskog filmskog festivala. Preseljenje iz njemačke prijestolnice na istarski poluotok označit će dodatno pojačanje ISFMF-u, već svjetski priznatom festivalu filmske glazbe koji šestu godinu zaredom u Lijepu Našu dovodi najistaknutija imena iz svijeta filmske glazbe poput Jean-Michael Bernarda i Michaela Minklera, a ove godine održat će se od 19. do 21. listopada u Puli.

Press konferencija održat će se 20.listopada u 10 sati u hotelu Park Plaza Histria u Puli.

Predstavnike medija molimo da se za akreditacije jave na e-mail: mknezoci@dreamaker-productions.hr

Program International Sound and Film Music Festivala je objavljen i dostupan na linku: http://www.isfmf.com/programme-2018/

 

PRESS KIT Camille AwardsAC

The Camille Awards Press Release

 

Službene stranice:

 

The Camille Awards

HOME

 

 

 

Kontakt

Tel: +385 1 4872 370
Fax: +385 1 4872 372
Berislavićeva 9, Zagreb
e-mail: info@hds.hr

Povratak na vrh