17.05.2022

13. Festival moderne duhovne glazbe “Hvalospjev Ljubavi” 2022

U nedjelju, 22.svibnja 2022.g., s početkom u 20:00 sati, na Franjevačkom trgu u Varaždinu

(kod kipa Grgura Ninskog – pored Franjevačke crkve), održat će se 13. po redu tradicionalni Festival moderne duhovne glazbe „Hvalospjev Ljubavi“ 2022.

Festival je 2009.g. pokrenuo jedan od najpoznatijih kantautora te vrste glazbe u Hrvatskoj, samostalni umjetnik – Antonio Tkalec, u suradnji sa Glazbeno-scenskom udrugom Acordis, te je Festival odmah postao jedan od važnijih duhovno-glazbenih manifestacija na Hrvatskoj glazbenoj sceni.

„Hvalospjev Ljubavi“ je jedan od rijetkih festivala, na kojem su svih ovih godina nastupila sva najpoznatija imena Hrvatske duhovne glazbe, a bilo je tu i značajnih internacionalnih nastupa. Festival je od 2011.g do 2019.g. bio natjecateljskog karaktera, a ovdje su iznjedrile neke od poznatijih pjesama duhovne na hrvatskoj duhovnoj glazbenoj sceni. Do sada je na Festivalu izvedeno ukupno preko 190 pjesama, od čega preko 130 autorskih, tako da je „Hvalospjev Ljubavi“ itekako doprinio razvoju stvaralaštva u duhovnoj glazbi.

Do prije nekoliko godina, u Hrvatskoj je bilo preko dvadeset ovakvih manifestacija. Nažalost, zbog situacije koja je prije dvije godine snašla cijeli svijet, mnogi organizatori su se pokolebali, uplašili, obeshrabrili…..i „ugasili“ puno festivala duhovne glazbe u Hrvatskoj, tako da je danas ostalo tek nekoliko ovakvih manifestacija u cijeloj Hrvatskoj.

Ove godine organizatori garantiraju vrhunski program, a nastupit će: fra Miroslav Petrac (Osijek), Cor Unum (Slavonski Brod), Davor Terzić (Rovinj), „Kneginje“ (Kneginec), vlč. Tihomir Kosec (Varaždin), Veronika Jambrek (Brestovec Orehovički), „After Life“ (Zagreb), te na nagovor organizatora i publike – i sam pokretač Festivala Antonio Tkalec.

„Hvalospjev Ljubavi“ 2022. je pod pokroviteljstvom HDS-a (Hrvatskog društva skladatelja) i Grada Varaždina, koji su Festivalu ove godine dali „vjetar u leđa“ kako bi se uopće mogao održati, te im se organizatori od srca zahvaljuju na velikoj i nesebičnoj pomoći.

Ulaz je slobodan i svi ste dobrodošli na Franjevački trg u Varaždin u nedjelju, 22.05.2022. u 20 sati!

Kontakt

Tel: +385 1 4872 370
Fax: +385 1 4872 372
Berislavićeva 9, Zagreb
e-mail: info@hds.hr

Povratak na vrh