Pridružite nam se

Hrvatsko društvo skladatelja već više od pola stoljeća ostvaruje interese glazbenih autora na području naše države, a temeljem ugovora s nizom stranih autorskih društava i u svijetu.

Opunomoćite li HDS ZAMP da ostvaruje vaša mala i mehanička prava, postajete pridruženim članom našeg Društva: moderno organizirane i opremljene strukovne udruge koja okuplja više od 8000 članova od čega više od 300 redovnih. Na taj način dolazite u mogućnost da evidentirate izvedbe i emitiranja svojih djela, te da za to dobijete autorski honorar koji vam kao nosiocu autorskog prava po zakonu i pripada. Pridružite nam se i postanite našim članom!

Ukoliko opunomoćite HDS ZAMP da ostvaruje vaša mala i mehanička prava postajete pridruženim članom Hrvatskog društva skladatelja.

U okviru te punomoći HDS ZAMP će:

  • davati odobrenja za javno korištenje (izvedba i priopćavanje) vaših djela;
  • propisivati odnosno ugovarati visinu autorskih naknada, vršiti njihovu naplatu, propisivati način raspodjele ukupno prikupljenih sredstava te obavljati njihovu raspodjelu;
  • pokretati sudske i druge postupke u svrhu kolektivnog ostvarivanja prava;
  • obavljati sve druge poslove vezane uz kolektivno ostvarivanje i zaštitu vaših autorskih prava.

Da bi se punomoć administrirala, potrebno je prijaviti barem jedno autorsko djelo.

Preuzmite autorski paket

Preuzmite sve obrasce i dokumente u jednom paketu tako da ih uvijek imate na svojem računalu.

Za otvaranje paketa potreban Vam je besplatni program kao npr. WinZip. U ZIP datoteci nalaze se sljedeći obrasci u .PDF i .DOC formatu:

Ukoliko imate problema ili ne možete otvoriti datoteke, javite se Službi za autore koja će Vam se potruditi pomoći u najkraćem roku.

>> Preuzmite paket <<

Kontakt

Tel: +385 1 4872 370
Fax: +385 1 4872 372
Berislavićeva 9, Zagreb
e-mail: info@hds.hr

Povratak na vrh