20.12.2019

Na domjenku za kraj godine uručena HDS-ova nagrada “Josip Andreis”

U Velikoj dvorani HDS-a u Berislavićevoj ulici održan je tradicionalni domjenak za redovne članove Društva.  Ugodno ozračje  kraja još jedne uspješne godine  bilo je prilika da se rezimira postignuto i najave buduće aktivnosti, što su, u  prigodnim govorima, i učinili Ante Pecotić, predsjednik HDS-a, Mladen Tarbuk, zamjenik predsjednika, Antun Tomislav Šaban, glavni tajnik te Nenad Marčec, direktor HDS  ZAMPa. Kreativni i umjetnički, ali i poslovni rezultati Društva u 2019. godini, istaknuli su govornici, dobra su najava za sljedeću godinu u kojoj će HDS proslaviti 75. godišnjicu rada.

Ova je prigoda iskorištena i za uručenje nagrade „Josip Andreis“ HDS-a za 2018. godinu, koja je pripala Muzičkom informativnom centru Koncertne dvorane Vatroslava Lisinskog, za izdanje partiture i glasovirskog izvatka opere “Ljubav i zloba” Vatroslava Lisinskoga.

U ime uredničko-izdavačkog tima, nagradu je primio Ivan Živanović, opravdano ponosan na zasluženo priznanje. Izlazak posebnog izdanja Muzičkog informativnog centra, prvog tiskanog izdanja partiture i glasovirskog izvatka opere „Ljubav i zloba“, antologijskog djela povijesti hrvatske kulture i glazbe, koji se dogodio uoči dvjestote obljetnice rođenja Lisinskog, izdavački je pothvat posebnog značaja. „Urednici Ivan Živanović, Jelena Vuković i Davor Merkaš te priređivač izdanja Mladen Tarbuk obavili su nadasve opsežan posao i izlazak prvog tiska partiture prve hrvatske opere 172 godine nakon njezine praizvedbe, ispunjenje je povijesnog zadatka koje zavređuje pozornost i svakako je istaknuto ostvarenje na području muzikologije i izdavaštva kapitalnih djela hrvatske glazbe,“ pročitao je iz obrazloženja dodjele nagrade Antun Tomislav Šaban.

Druženje je nastavljeno u vedrom i raspoloženju, uz najbolje želje svim članovima za sretnu i uspješnu 2020. godinu, u kojoj će, vjerujemo, HDS ostati jednom od najuspješnijih hrvatskih udruga koja pri svim odlukama iskazuje veliku razinu jedinstva.

Kontakt

Tel: +385 1 4872 370
Fax: +385 1 4872 372
Berislavićeva 9, Zagreb
e-mail: info@hds.hr

Povratak na vrh