05.02.2019

Lela Kaplowitz dobitnica potpore na natječaju „International“ Hrvatskog društva skladatelja

Na Natječaj koji je bio otvoren od 3. prosinca 2018. do 14. siječnja 2019., a  kojim se podupire aktivnost hrvatskih skladatelja na međunarodnoj glazbenoj sceni ili tržištu pristiglo je 7 prijava od kojih nositelji dva prijavljena projekta nisu zadovoljili formalne uvjete Natječaja.

Sukladno propozicijama Pravilnika za evaluaciju pristiglih projekata i vrednovanja prilikom  odabira uzimani su u obzir sljedeći parametri:

  • profesionalnost i vjerodostojnost zahtjeva vezano za međunarodni i globalni kontekst
  • umjetnički doseg, organizacijsko i financijsko obrazloženje predloženog projekta
  • transparentnost i dobro gospodarenje raspoloživim sredstvima
  • dosadašnji dosezi, ugled i značaj

Stručno povjerenstvo koje čine Dubravko Majnarić (predsjednik), Matej Meštrović i Tomislav Škulić u skladu s propozicijama Natječaja odabralo je autorski projekt Lele Kaplowitz: „TO ONE“ by Lela Kaplowitz kojem će dodijeliti financijsku potporu u iznosu od 150.000,00 kn.

Autorski projekt Lele Kaplowitz obuhvaća izdavanje albuma i  promociju kako u Hrvatskoj tako i u SAD-u u prestižnoj koncertnoj dvorani Carnegie Hall, te Kini i Europi uz snimanje video reportaža 2020/2021. godine. Stručno povjerenstvo je zaključilo da je taj projekt s obzirom na ostale pristigle prijave i projekte, priložio kompletnu dokumentaciju iz koje je vidljivo i dokazano da je 50% troškova projekta već pokriveno iz drugih izvora financiranja, da se radi o autorskom materijalu koji ima argumentirani potencijal da se realizira već u najskorije vrijeme, te da svojim umjetničkim i visoko profesionalno predstavljenim materijalom ima najviše potencijala da predstavi hrvatsko glazbeno stvaralaštvo  na međunarodnoj sceni i na taj način ostvari promociju i prepoznatljivost Hrvatske, njezine kulture, glazbe i identiteta.

Za razliku od ostalih projekata gdje je glavni cilj troškovi produkcije i snimanja, projekt Lele Kaplowitz sadrži i obrazlaže kompletan plasman sadržaja gdje je produkcija snimke početak, a sve daljnje radnje koje su u projektu vrlo obimno razrađene, garantiraju promociju i ciljeve sufinanciranog sadržaja.

 

 

Kontakt

Tel: +385 1 4872 370
Fax: +385 1 4872 372
Berislavićeva 9, Zagreb
e-mail: info@hds.hr

Povratak na vrh