skladatelj (Beograd, Srbija, 21. rujna 1955.)

Diplomirani inženjer elektronike, u Splitu završio srednju glazbenu školu. Radio kao tonski majstor u Hrvatskom narodnom kazalištu u Splitu te kao šef tehnike na Radio Šibeniku. Skladateljskim se radom bavi od 1974. 1982.– 1985. vodio grupu Stil u kojoj je bio i vokalni solist. Suvlasnik je tvrtke Concerto iz Pule što organizira Festival zabavne glazbe Arena kojemu je i umjetnički ravnatelj. Radio je produkcije za mnoge ugledne pjevače zabavne glazbe.

Nekoliko godina bio je i umjetnički ravnatelj festivala Melodije Mostara, kao i Radijskog festivala u Širokom Brijegu.

Oformio je grupu Vis Pacijenti u kojoj je bio vokalni solist, skladatelj i producent i objavio album 2000. (Orfej), praćen video spotom za pjesmu Uvijek nas zguze oni iz ćuze. Od 2008. godine osnivač i voditelj umjetničke organizacije Produkcija Z koja izvodi interaktivne lutkarske mjuzikle za djecu širom RH. Do sada je napravljeno 11 predstava u kojima je Lesić skladatelj, redatelj, izvršni i glazbeni producent. Svaka predstava popraćena je audio CD–om kao regularnim izdanjima diskografskih kuća Croatia Records i Song Zelex. Između ostalog, Produkcija Z je kazalište s najvećim brojem predstava od svih kazališta u RH u sezonama 2012./13. i 2013./14. godine prema DZS–u.

Nagrade: dobitnik je brojnih festivalskih nagrada; između ostalih dvostruki je pobjednik Splitskog festivala (sa Škenderom i Terezom) te dobitnik prve nagrade stručnog žirija (Zagrebfest i Splitski festival)…Kao aranžer dobitnik je certifikata Zlatna ptica Croatia Records–a za 149.911 prodanih CD–ova do 2000. godine.

DJELA (izbor). Zabavne melodije: Kad pored mene si ti; Molim te,ostani; Zlatno sunce Dalmacije; Ne mogu da te zaboravim; Suze ljubavi; Ako nas život rastavi; Čekaj me; Zajedno, Samo anđeli znaju, Putovanje, Budi čovjek dobre volje, Bim bam bom, Zajedno, Noći Istarske, Dvije suze, Ti si tu, Žena kao ti, Meni si suđena, Ne sudite mi noćas, Ja sam Istrijan… — Scenska glazba: Vještice iz Salema (HNK Split), Snježna kraljica (Kazališe lutaka Split) 11 lutkarskih mjuzikala za Produkciju Z.

Kontakt

Tel: +385 1 4872 370
Fax: +385 1 4872 372
Berislavićeva 9, Zagreb
e-mail: info@hds.hr

Povratak na vrh