Kiš, Ivana

Browse author's works

skladateljica (Zagreb, 2. ožujka 1979.)

Nakon završene gimnazije i Glazbenog učilišta Elly Bašić (teorijski odjel), upisuje studij kompozicije na Muzičkoj akademiji u Zagrebu u razredu prof. Marka Ruždjaka. Diplomirala je 2002. izvedbom djela Zaljubljeni akrobat za alt saksofon i orkestar. Od 2003. je na poslijediplomskim studijima na Royal Conservatory u Den Haagu, gdje su joj profesori Louis Andriessen, Gilius van Bergeijk i Diderik Haakma Wagenaar. 2006. je magistrirala koncertom »Sell yourself in the marketplace«. Za kazalište ‘Korzo’ u Den Haagu napravila je nekoliko djela u suradnji s umjetnicima iz drugih područja (vizualna umjetnost, drama).

Napisala je muziku u nekoliko produkcija muzičkog teatra (After the Breakdown, Robe of feathers, Look at her Look at her Look at her); u svim svojim djelima uvijek povezuje muziku s dramom i/ili s vizualnim elementima. Kompozicije su joj širom Europe izvodili solisti i ansambli (ASKO Ensemble, Marteen Altena Ensemble, Cantus ansambl, Nederlands blaazers ensemble, Zagrebačka filharmonija, Simfonijski orkestar HRT–a).

Živi u Izraelu. Predaje muzičke predmete u Umjetničkoj školi u Tel–Avivu i na Muzičkom konzervatoriju u Kiryat Onu.

DJELA. Izbor: Orkestralna: Zaljubljeni akrobat, za saksofon i orkestar, 2001.; Dead Ends, za orkestar, 2003. — Komorna: Boombrass, 7 minijatura za brass kvintet, 2001.; Tri trenutka iz polusna, za flautu i klavir, 2002.; Temporary e!, za čembalo, 2004.; After the Breakdown, za zbor i vrpcu, 2005.; Unreparable 7 minute-study abouth the possibility of not getting to the right place in the right time (Nepopravljiva sedmominutna studija o nemogućnosti dolaska na pravo mjesto u pravo vrijeme), za komorni ansambl, 2006.; Sell yourself in marketplace, za pjevačicu, ansambl dječjih glazbala, komorni ansambl i vrpcu, 2006.; Big John Campbell’s last song, za gitaru, 2008.; Rosa’s way home, za basset klarinet (ili alt saksofon) i gitaru, 2009.; Galijot, za dvije pjevačice i vrpcu, 2011.; Jadikovka za Joea D. Buskera, za komorni ansambl. 2012.;. — Glazbeno–scenska: Robe of feathers, 2007.; Look at her look at her look at her, 2009.; Selfish Gene Machine, 2014.

Contact

Tel: +385 1 4872 370
Berislavićeva 9, Zagreb
e-mail: info@hds.hr

Povratak na vrh