17.07.2023

Živko Ključe kao autor najbolje pjesme

Hrvatski skladatelj koji živi i djeluje u Bosni i Hercegovini, profesor i kontrabasist Živko Ključe, autor je pobjedničke skladbe Gomila koju je u Večeri novih skladbi 2. srpnja na Trgu Sv. Mihovila izvela klapa Vinčace iz Novog Vinodolskog.

Živko Ključe autor je glazbe, a Pjero Mirić stihova i u njihove je ruke otišla Zlatna plaketa kao autorima najuspješnije nove skladbe ovogodišnjeg 57. Festivala dalmatinskih klapa u Omišu prema ocjenama stručnog ocjenjivačkog povjerenstva.

„Draga klapo Vinčace, od srca velika i neizmjerna hvala. Mnogi znaju, a i vidjeli su, da postoji zlato i srebro Zadra, znaju i vidjeli su Vinodolski zakonik, a sada pomalo i poneki znaju da postoji zlato i srebro Novog Vinodolskog kroz klapu Vinčace. Pa u to ime, živjeli, zdravi i veseli bili!” poručio je Ključe s podija te večeri primajući nagradu.

Hrvatski kontrabasist, melograf, pedagog i skladatelj Živko Ključe veliki je promotor klapske pjesme u svojoj zemlji te osnivač i voditelj mnogih klapa. Često za njih piše, koristeći elemente starih svjetovnih i crkvenih napjeva doline Neretve koje skuplja na terenu te ih na taj način spašava od zaborava. Čestitamo mu od srca i želimo puno uspjeha u daljnjem umjetničkom radu! Program Omiških klapa počeo je još 10. lipnja i traje do 22. srpnja, kada se zatvara završnom večeri muških klapa.

Contact

Tel: +385 1 4872 370
Berislavićeva 9, Zagreb
e-mail: info@hds.hr

Povratak na vrh