30.05.2019

Veliko priznanje: Nenad Marčec, direktor ZAMP-a, ponovno izabran za člana Nadzornog odbora CISAC-a!

phpThumb_generated_thumbnailjpg

Glavni direktor HDS ZAMP-a, Nenad Marčec, ponovno je izabran za člana Nadzornog odbora Međunarodne konfederacije društava autora i skladatelja CISAC.

Odluka je to netom održane godišnje opće skupštine CISAC-a u Tokiju, 30. svibnja, na kojoj su među 250 predstavnika iz cijelog svijeta sudjelovali Marčec te glavni tajnik Hrvatskog društva skladatelja, Antun Tomislav Šaban. Ovogodišnje izdanje skupštine bilo je izbornog karaktera, a uz predstavljanje godišnjeg izvješća CISAC-a, okupljanje je poslužilo i za razmjenu iskustava autorskih društava po pitanju zaštite interesa kreativaca u rastućem digitalnom okruženju.

cisac_hr_deleg

Hrvatska delegacija na skupštini CISAC-a: Antun Tomislav Šaban, Danilo Šerbedžija, Vinko Brešan, Nenad Marčec

Poseban gost CISAC-a bio je japanski premijer Abe Shinzo koji je u svom obraćanju naglasio vitalnu važnost zaštite prava kreativaca u Japanu i širom svijeta. Predsjednik CISAC-a, Jean Michel Jarre, istaknuo je, između ostalog, izglasavanje EU Direktive kao prijelomni događaj godine za kreativce te putokaz za ostatak svijeta. „Velike tehnološke tvrtke proizvele su fantastične inovacije i ključni su partner nas kreativaca. No, ne smijemo smetnuti s uma da smo upravo mi, kreativci, gorivo digitalnog svijeta, a ne tehnološke tvrtke“, zaključio je Jarre.

Jedan od naglasaka skupštine stavljen je i na važnost kontinuirane edukacije i komunikacije vrijednosti kreativnog rada, osobito prema političarima i donositeljima odluka.

Kompletno izvješće CISAC-a na engleskom jeziku dostupno je na linku.

Kontakt

Tel: +385 1 4872 370
Fax: +385 1 4872 372
Berislavićeva 9, Zagreb
e-mail: info@hds.hr

Povratak na vrh