29.05.2017

Unison pokreće novu glazbenu emisiju na HTV2!

poporock.hr

Unison-hrvatski glazbeni savez, čiji su osnivači Hrvatsko društvo skladatelja i Hrvatska glazbena unija najavljuje novi projekt koji će osjetno povećati promociju i prisutnost domaće glazbe na nacionalnoj televiziji.

Od ponedjeljka 29. svibnja na Drugome programu Hrvatske televizije (HRT – HTV 2) gledatelji mogu pratiti novu emisiju o hrvatskoj glazbi PopRock.hr. Svakoga radnog dana s početkom u 19.10 emisija će donositi razgovore s mnogobrojnim autorima i izvođačima hrvatske glazbe, a gledatelji će dobivati informacije o novim koncertima, videospotovima, autorima novih pjesama te steći dojam kako izgleda jedan dan u životu naših glazbenika.

„Energija koju smo svi uložili u stvaranje novoga koncepta i proizvoda vidi se u svakome kadru, a vjerujem da će i gledatelji prepoznati naš trud te više vrednovati hrvatsku glazbu“, izjavio je urednik i izvršni producent emisije Poprock.hr Bojan Gazibara. „Jedna je ovakva emisija velik izazov, prije svega zbog kratkoga roka za početak prvoga snimanja, ali je istodobno i veliki užitak. Užitak je s jedne strane promicati hrvatske autore i izvođače, a s druge pružiti prigodu mladim audiovizualnim umjetnicima koji proizvode emisiju“, dodao je urednik i producent Filip Trezner.

„Iznimno nam je drago što je Hrvatska radiotelevizija i ovaj put podržala jedan glazbeni projekt kojim će se povećati prisutnost domaće glazbe na državnoj razini te promicati stvaralaštvo i aktivnosti domaćih autora i izvođača“, izjavila je uoči večerašnjega početka emitiranja emisije urednica Ivana Martinac.

Emisija će prikazivati neobjavljene snimke iz backstagea, s koncerata, ili ostale materijale koje možete i sami predložiti i poslati uredništvu na e-mail: poprockhr@unison.hr

Pozivamo vas da budete aktivni i promovirate svoj rad slanjem informacija, vijesti i prijedloga na gore navedenu e-mail adresu.

Odabir materijala koji će biti emitirani u emisiji ovisit će o procjeni uredništva emisije, temeljenoj na njihovoj kvaliteti, relevantnosti i činjenici da je riječ o produkciji koja se emitira na hrvatskoj nacionalnoj televiziji. Unison će se truditi zastupiti sve žanrove popularne glazbe.

Ovaj novi dinamični projekt predstavit će i mladi voditelji Youtube generacije i već popularni „jutjuberi“: Nina Slišković je voditeljica radija Enter Zagreb, kolumnistica Cosmopolitan Hrvatska, a odnedavno možete čitati i njen blog Ruž&Ružmarin. Rođenu Splićanku u Zagreb je doveo fakultet i posao, a trajno zadržala ljubav.

Ermin Preljević je zagrebački dečko koji u slobodno vrijeme piše scenarije za predstave i igra košarku, a svaki dan ga možete čuti na Otvorenom radiju. Kako mu je glazba ono što najviše voli u životu, PopRock.hr je prilika da ljubav prenese i na mladu publiku kojoj je emisija najviše namijenjena.

Novi projekt Unisona (Hrvatskog glazbenog saveza) nastaje u produkciji umjetničke udruge Izvan fokusa. Interaktivno se emisiju može pratiti preko online platformi Facebook, Youtube i Instagram, na kojima potražite PopRock.hr. Pozivamo vas da je pratite i promovirate jer će i ona to raditi za vas.

 

TV spotovi

https://youtu.be/7U4rDPQ4cds

https://youtu.be/G9LjK24beVw

 

Online:

Facebook

 

www.facebook.com/poprock.hr

Instagram

www.instagram.com/poprock.hr

Youtube

goo.gl/p0FFKo

 

Za sve informacije možete se obratiti na poprockhr@unison.hr

Kontakt

Tel: +385 1 4872 370
Fax: +385 1 4872 372
Berislavićeva 9, Zagreb
e-mail: info@hds.hr

Povratak na vrh