07.02.2020

U Zagrebu otvoren WELCOME HUB

U Zagrebu je u srijedu, 5. veljače otvoren novi Welcome Hub Europskog saveza skladatelja (ECSA) za glazbene stvaraoce. Radi se o platformi dobrodošlice, projektu koji je uspostavljen u partnerstvu s Hrvatskim društvom skladatelja, a potpisali su ga Glavni tajnik HDS-a Antun Tomislav Šaban i Predsjednik ECSA-e Alfons Karabuda u Bruxellesu.

Welcome Hubovi ECSA-e diljem svijeta pružaju dobrodošlicu i podršku kolegama skladateljima i tekstopiscima iz zajednice. Welcome Hub služi kao prva dodirna točka i pruža mogućnost razmjene iskustava s kolegama, a autorima također donosi informacije i pruža pomoć vezanu za poslovne mogućnosti i umrežavanje, poput koncertnih dvorana i tonskih studija, kao i praktične informacije poput onih o pronalaženju smještaja ili prijavi za privremeno boravište.

Cilj mreže Welcome Hubova jest podržati transnacionalnu mobilnost skladatelja i repertoara, otvaranjem domaćinskih platformi diljem zemalja članica ECSA-e. Ideja ovog projekta jest proširiti horizonte stvaraoca i stvoriti mogućnost umrežavanja i suradnje, kako bi se europskim stvaraocima povećale mogućnosti dosezanja nove i šire publike.

Za kartu Welcome Hubova posjetite: http://composeralliance.org/welcome-hubs/

 

Photo: Alohafred

 

Kontakt

Tel: +385 1 4872 370
Fax: +385 1 4872 372
Berislavićeva 9, Zagreb
e-mail: info@hds.hr

Povratak na vrh